Režisér Zdeněk Troška natočí na motivy pošumavských báchorek pohádku Čertoviny

Do kin se chystá nová čertovská pohádka.
 
 
 
„Přiznám se, že po odvysílání nových a řekněme víc jak svérázných vánočních pohádek na ČT1 se na mě obrátilo hodně lidí, abych natočil zase nějakou opravdickou pohádku, milou a poetickou. A tak jsme dali hlavy dohromady a volně na motivy pošumavských báchorek napsali scénář k pohádce Čertoviny,“ vysvětluje režisér Zdeněk Troška, proč se vrátil ke svému oblíbenému filmovému žánru.

Natáčení pohádky o dvou pekelnících, kteří se vydají do lidského světa odstartuje již koncem května. Filmařský štáb se objeví v lokacích jako je Peklo Čertovina u Hlinska, skanzeny Třebíz a Přerov, tvrz v Drslavicích či malebné vesničky v Jižních Čechách.

Ústřední dvojici nešikovných čertů Popeláka a Uheláka ztvární Jakub Prachař a Dominick Benedikt Hájek. V dalších rolích se představí Karel Dobrý (Lucifer), Sara Sandeva (Hanička), Richard Müller (milý Haničky), Oldřich Navrátil (sedlák), Jaromír Nosek (statkář Kopyto), Andrea Hoffmannová (selka), David Gránský, Jana Bernášková či Radek Holub.

Premiéra v českých kinech je naplánovaná na 5. ledna 2017.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací