Filmové události #15/17: Star Wars slaví čtyřicet let, Jude Law bude mladým Brumbálem

Svého představitele našel i Cable v Deadpoolovi, ztvární ho Josh Brolin.
 
 
 
Hvězdné války čtyřicet let od uvedení prvního filmu George Lucase lákají na v pořadí osmý film, který vyjde letos v prosinci. Diskutované role Cablea ve dvojce Deadpoola a mladého Albuse Brumbála ve Fantastických zvířatech s pořadovým číslem dvě a dále jsou oficiálně rozdané. Postradatelní mají nahnutý osud. V Praze se koná festival filmů spojený s osvětou duševního zdraví a psychiky, Plzeň zatím oslaví svátek českých a slovenských filmů.

#15/17

Svého představitele už zná Albus Brumbál pro pokračování Fantastických zvířat. Na obsazení mladé tváře uznávaného kouzelníka ze světa Harryho Pottera se čekalo dlouho, teď se role ujal Jude Law (Mladý papež, Grandhotel Budapešť).  Doplní tak dvojici Eddieho Redmayna alias Mloka Scamandera, patrona podivných stvoření, a Johnnyho Deppa, jehož černokněžník Grindelwald ve druhém díle plánované pětidílné sondy do potterovského světa získá více prostoru. Fantastická zvířata a kde je najít 2 diváky zavedou do Paříže dvacátých let, film přijde do kin na konci příštího roku. Dějově by celá série měla skončit na konci druhé světové války.

Hvězdné války znovu udeřily. Ke čtyřicátému výročí od uvedení původního filmu později kultovní ságy vyšel plakát, a především trailer na Star Wars: Poslední z Jediů. V pořadí osmý film sci-fi série navazující na Star Wars: Síla se probouzí z roku 2015 přijde do kin 14. prosince tohoto roku. Ve filmu se se svolením svých příbuzných naposledy ukáže i loni zesnulá Carrie Fisher jako princezna Leia. V devátém filmu už se podoba představitelky jedné ze stěžejních postav Star Wars neobjeví.

V 70 letech minulý týden zemřel Jiří Ornest. Český herec celý život působil na pražské divadelní scéně, v roce 1996 dosáhl na cenu Alfréda Radoka. Televizní diváci jej mohli znát ze seriálu Zázraky života nebo satirického pořadu Dvaadvacítka z devadesátých let či série Soukromé pasti.

Nový filmový festival s potřebnou osvětou duševního zdraví a psychiky. To si dává za cíl filmová přehlídka Národního ústavu duševního zdraví ve spolupráci s Bakala Foundation Na hlavu, která se prvním rokem koná v pražském Světozoru. Cyklus promítání více či méně přímočaře zaměřených filmů na psychiku člověka nebo duševní potíže spojený s řadou přednášek a debat se koná od čtvrtka 20. dubna do neděle 23. dubna. Diváci se mohou přijít podívat na kultovní kousky jako Amadeus nebo Trainspotting, snímek o ženě bojující s Alzheimerovou chorobou Pořád jsem to já, film V hlavě zaměřený na emoce nebo Proti přírodě věnující se lidské sexualitě.

I role Cablea ve dvojce Deadpoola je konečně definitivně jistá. Zahraje si ho Josh Brolin (Ave, Caesar!, Everest, Sicario: Nájemný vrah). Brolin tak ve výběru porazil taková jména jako Brad Pitt, Michael Shannon nebo Pierce Brosnan, o nichž se v minutých týdnech spekulovalo. Deadpool 2 by měl vzniknout příští rok.

Finále Plzeň slaví třicátý ročník. Výroční filmový festival od 20. do 26. dubna se i letos zaměří na české a slovenské filmy. Pozvání do letošní poroty v mezinárodním složení, která bude rozhodovat o nejlepším celovečerním hraném a animovaném filmu, dokumentu, televizním a internetovém projektu, přijala Makedonka Labina Mitevska. Ta je v Česku zafixovaná jako Vesna z Ondříčkových Samotářů. Největší festival české a slovenské tvorby uvede řadu snímků v premiéře či předpremiéře, za všechny zahajovací film Rodinný přítel z „předpelíškovské“ série Zahradnictví. Ten pak do kin vtrhne naplno 27. dubna, celá trilogie také vychází knižně. Diváci budou moci zajít i na nedávné kousky jako Bába z ledu nebo Pátá loď.

Režisér Ondřej Trojan po loňských Lichožroutech a Smrtelných historkách začal natáčet nový film. Toman mapuje životní osudy šéfa Československé zahraniční rozvědky z let 1945 až 48 o Zdeňku Tomanovi. Rozporuplného člověka, který pomáhal připravit půdu pro politický komunistický puč, ztvární Jiří Macháček, dále se ve snímku objeví Kateřina Winterová, Marek Taclík, Tatiana Vilhelmová nebo Stanislav Majer.

Nová Kráska a zvíře v podání Emmy Watson v režii Billa Condona už celosvětově vydělala miliardu dolarů. Disneyovka je v kinech přesně měsíc, v Česku měla premiéru 16. března.

Postradatelní 4 jsou po třech letech od třetího dílu stále postrádáni. A po sporu Sylvestera Stalloneho a producenty to vypadá bledě i nadále. Poté, co se Stallone rozhodl projekt opustil, nechal se slyšel i Arnold Schwarzenegger, že bez něj se na natáčení nepodílí. Na tvůrcích teď zůstává dilema, zda Expendables odpískat úplně, nebo to risknout s novými tvářemi.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací