19. Kino na hranici promítne Poslední rodinu, Přes kosti mrtvých, Pátou loď či Učitelku

Pozvání na letošní ročník přijali Karel Roden, Bohdan Sláma, Tomáš Vorel, Agnieszka Holland, Petra Nesvačilová a další.
 
 
 
Již podevatenácté se nad hraniční řekou Olší uskuteční jarní filmový maratón Kino na hranici. Diváci se mohou od 28. dubna do 3. května 2017 těšit nejen na bohatou nadílku snímků nejrůznějších žánrů, ale i spoustu vzácných hostů a neodmyslitelná hudební vystoupení. Program nabídne více než sto dvacet projekcí. Namátkou jmenujme například historickou fresku Volyň režiséra Wojciecha Smarzowského, polské drama Vzpomínka na léto od Adama Guzinského, mysteriózní krimi thriller Přes kosti mrtvých Agnieszky Holland, rodinné drama Pátá loď Ivety Grófové, komediální drama Bába z ledu Bohdana Slámy, či Hřebejkovu Učitelku.

Filmovým fanouškům se (jako každý rok) splní i několi snů a přání, protože na přehlídku přijede celá řada tvůrců a herců. Pozvání přijala například režisérka Agnieszka Holland, režiséři Bohdan Sláma, Tomáš Vorel nebo Petra Nesvačilová, z herců pak Milan Lasica, Karel Roden, Marek Daniel či Jan Budař. 

Opomenut nebude ani již tradiční pohled do minulosti. Devatenáctý ročník Kina na hranici se v retrospektivách zaměří na filmografii Karoliny Gruszkové, Milana Lasicy a Karla Rodena. Pocta bude vyjádřena i režisérovi Antonínu Mášovi a scénografovi Allanu Starskému.

Program přehlídky bude okořeněn i promítáním pod širou oblohou na Zámeckém vrchu, výstavami v Národním domě v Cieszynie a v prostorách galerie UL a v neposlední řadě i hudebními vystoupeními – pražská kapela Prago Union (Live Band), slovenská Chiki Liki Tu-a a polské kapely Tabu, Jakubik & Deriglasoff či XXANAXX.
 
Co: 19. Kino na hranici

Kdy: od 28. dubna do 3. května 2017

Kde: v Cieszyně a Českém Těšíně

Podrobnosti: Kino na hranici
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací