Pražské kino Lucerna navštívil v plné parádě Rodinný přítel z Hřebejkovy trilogie Zahradnictví

Krobotová, Geislerová, Míčová a další členky filmové delegace podlehly módě 40. let minulého století.
 
 
 
Dlouho očekávaná filmová trilogie režiséra Jana Hřebejka a scenáristy Petra Jarchovského je v kinech. Přesněji řečeno její první díl s názvem Zahradnictví: Rodinný přítel. Nejen čtenáři stejnojmenné publikace, kterou nedávno pokřtila celá řada VIP kmotrů, ale i filmoví fanoušci tak mají možnost zjistit, co se dělo v období před slavnými Pelíšky.

„Kromě toho, že je to největší projekt mého života, tak je to rodinná sága, kdy Petr Jarchovský sepsal, do značné míry věrně, osudy své rozvětvené rodiny. Jedná se o tři samostatné příběhy odehrávají se v rozmezí od roku 1939 až 1959, kdy každý z těch příběhů má těžiště v jiné části té rodiny“, přibližuje trilogii Jan Hřebejk.

Slavnostní premiéra Zahradnictví: Rodinný přítel, jež se konala v pražském kině Lucerna, byla protknuta dobovou atmosférou. Nejen hostesky, ale i herečky Lenka Krobotová, Gabriela Míčová či Aňa Geislerová se inspirovaly 40. lety minulého století (dobou, ve které se první díl odehrává) a oblékly si nejen stylové šaty, ale zvolily i tematické účesy. V bohaté herecké i tvůrčí delegaci nechyběli ani dětští hrdinové, kteří k filmu neodmyslitelně patří. Samuel Budiman i Johana Suchá si slavnostní akci náležitě užívali a malá Josefína Marková dováděla s hereckým kolegou Ondrou Sokolem.

Jak to na slavnostní premiéře prvního dílu filmové trilogie Zahradnictví: Rodinný přítel vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem FB profilu a krátkém videu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací