Josefínu a bytosti pokřtil český spisovatel a publicista Michal Viewegh

Mladinký herec Šimon Kytka přečetl krátkou ukázku z knihy.

 
 
 
Lucie Kaletová nás již potřetí zavede do světa plného legend a hrdinských příběhů. Po Strašidlech na Silvrštejně a V pověstech až po uši si pro nás připravila Josefínu a bytosti. Spisovatelka je přesvědčená, že i v dnešním moderním a uspěchaném světe potřebujeme hrdiny. Navíc o sobě tvrdí, že duší je stále dítětem. „Děti a zvířata prý mají dar jasného zraku a vědí, že duše stromů, skřítci a všechny další bytosti přírody nejsou vymyšlené, ale opravdu existují“, říká Kaletová.

Její nová dobrodružná fantasy knížka seznámí všechny čtenáře s patnáctiletou Josefínou, která netuší, proč je tak jiná než máma s tátou. Kým vlastně ve skutečnosti je? Legendy Slovanů ožívají nejen prostřednictvím propracovaného příběhu, ale i skrze ilustrace Jany Šouflové.

Obě ženy nemohly chybět na slavnostním křtu, který se konal v Paláci knih Luxor. Autorku s ilustrátorkou na akci doplnili dva muži, a to herec Šimon Kytka, který přečetl krátkou, ale přitom napínavou ukázku z knihy a spisovatel Michal Viewegh, bývalý spolužák Lucie Kaletové. Autor mnoha bestsellerů se sklenkou šampaňského v ruce knize popřál, ať zvítězí nad tablety a počítači a najde si mnoho čtenářů. Atmosféru dokreslilo hudební vystoupení dvojice Katka a Martin Kellerovi.

Anotace knihy Josefína a bytosti:

Dívka s neobvyklými schopnostmi a strašidelný příběh, v němž ožívají legendy starých Slovanů… Když na vás začnou hovořit duše stromů, když vás smradlavý obr chce odnést na záhadné místo v lese a před tím ještě sní všechno jídlo z lednice – máte dvě možnosti. Myslet si, že jste se zbláznili, anebo přemýšlet, zda to, co vidíte, je skutečné.Jenže to není všechno! V trafice u stanice tramvaje sedí věštkyně a předpoví vám z oslizlé žvýkačky, že možná zemřete. Duch kluka z devátého století vám tvrdí, že se znáte. Staré lípy propustí ze zajetí svých kořenů upíra a poradí vám, ať si hoochočíte. Že je to přitažené za vlasy? A co když jste nuceni skočit do děsivého víru pro prastarý meč, spolkne vás obří had a potom musíte svést souboj s temným Černobogem a jeho sluhy? Možná při tom zjistíte, že nejste tím, kým jste si mysleli, že jste, což je dost šokující. Objevíte místo, odkud pocházíte. To místo je brána a skrz ni může projít na svět dobro, nebo zlo. A kde je od té brány klíč? Ten klíč jste vy. Pokud sejmenujete Josefína Slámová. Anebo pokud… máte chuť prožít ten příběh s ní.

Jak to na slavnostní akci vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací