Film Král Artuš: Legenda o meči byl do kin uveden za zvuků řinčení mečů, svištění šípů a úderů kladiva

Nesvačilovou, Calltu, Leovou i Kavalčíka do kina přilákala síla Excaliburu. 
 
 
 
Klár Artuš, legendární anglický panovník z přelomu 5. a 6. století se dočkal nové filmové podoby. Tentokrát se režie chopil ostřílený režisér Guy Ritchie, který má na kontě snímky jako Krycí jméno U.N.C.L.E., Sherlock Holmes, RocknRolla či Sbal prachy a vypadni. Je tedy více než očekávatelné, že jeho pojetí akčního dobrodružného fantasy dramatu Král Artuš: Legenda o meči bude velkolepou podívanou. Jen samotné obsazení slibuje, že se bude na co koukat – Charlie Hunnam, Jude Law, Djimon Hounsou, Eric Bana a mnozí další. V roli jednoho z králových černých rytířů se představí i fotbalista a model David Beckham.

Epický snímek neunikl ani velkolepému slavnostnímu uvedení u nás. Premiéru v multikině CineStar Anděl si nenechala ujít celá řada VIP filmových fandů. Monika Leová, Pavel Callta, Dannie, Jan Kopečný, Michaela Gemrotová, Michal Kavalčík, Denisa Nesvačilová, Petr Kutheil a Linda Finková i s doprovody si užili nejen dobrodružný film a pózování u fotostěny s charismatickým Hunnamem a Lawem, ale i nefalšovaný šermířský souboj přímo v sále.

Den před slavnostní akcí jsme navíc měli možnost okusit krásy, chutě i vůně středověku. V podzemních síních pražské Funareny. Kromě pečených husiček, koláčů a medovinky mohli všichni neohrožení rytíři otestovat svoji mušku při turnaji v lukostřelbě či nahlédnout pod ruku zkušeného kováře. Zájemci si mohli navíc vyzkoušet, zda jim v žilách nekoluje královská krev a nevytáhnou proslulý Excalibur z kamene. Svojí šance se chopil i moderátor a imitátor Vladimír Hron.

Jak to na speciálních akcích s puncem středověku vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem FB profilu. Připravili jsme pro vás i krátké video ze slavnostní premiéry.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací