Filmové události #19/17: Zelenka s dejvickými herci natáčí seriál pro ČT, filmové ceny MTV získaly Kráska a zvíře se Stranger Things

Rýsuje se pokračování Kingsmana i Na hraně zítřka.
 
 
 
Podzimní dvojku Kingsmana by měla doplnit i trojka. Nový trailer vypustilo Blade Runner 2049. Společný projekt chystá Sylvester Stallone s Jackie Chanem. Poslední filmový počin oznámil Alan Deloin. Zemřeli Geoffrey Bayldon, Michael Parks a Jiří Kahoun.

#19/17

Filmové ceny hudební stanice MTV opanovali Kráska a zvíře a Stranger Things. Filmová muzikálová pohádka a hororový seriál Netflixu získaly oba po dvou oceněních. Stranger Things se stal nejlepším televizním programem, trofej převzala i teprve třináctiletá Millie Bobby Brown za nejlepší herecký výkon v televizním díle. Nejlepším filmem se stala Kráska a zvíře, jejíž hlavní představitelka Emma Watson si zároveň odnesla sošku za nejlepší herečku ve filmu. Nejlepší dvojicí roku na plátně byli vyhlášeni Hugh Jackman s Dafne Keen v Loganovi, oceněnými za nejlepší polibek se stali Ashton Sanders a Jharrel Jerome v Moonlight.

S novým trailerem se hlásí Blade Runner 2049. Ryan Gosling se jako důstojník londýnské policie snaží o nalezení klíče k budoucnosti lidstva směřujícího k záhubě snaží v pokračování třicet let starého kultovního sci-fi filmu z dílny Ridleyho Scotta. Ten se režie druhého filmu vzdal a zůstává na producentském postu. Režíroval ho Denis Villeneuve, který má za sebou třeba film Sicario: Nájemný vrah nebo letošní sci-fi Příchozí. Ve filmu se dále objeví Harrison Ford, Jared Leto nebo Robin Wright. Premiéra snímku v českých kinech je 5. října 2017.

Pokračuje natáčení Dabing Street, seriálu Petra Zelenky. Ten do projektu připravovaného podle vlastní hry angažoval herecký ansámbl pražského Dejvického divadla. Stejně jako jejich dřívější Čtvrtá hvězda se Dabing Street objeví v programu České televize. Seriál vypráví o dědičce dabingového studia (Klára Melíšková), která z něj chce vybudovat prosperující podnik, zatímco herci její plány odmítají. Na natáčení se podílejí Martin Myšička, Václav Neužil, Hynek Čermák, Miroslav Krobot nebo Pavla Beretová, mihne se i Jiří Bartoška v roli sebe samého. Dvanáctka třicetiminutových dílu se bude vysílat příští rok.

Zemřel Geoffrey Bayldon, představitel Čáryfuka ze stejnojmenného seriálu pro děti ze 70. let. Bylo mu 93 let. Britský herec patřil k slavné generaci divadelních herců, zahrál si Caesara i pana Pickeringa z My Fair Lady. Do paměti se divákům kromě role potrhlého čaroděje mohl zapsat jako profesor v soutěži Pevnost Boyard. Objevil se i v bondovce Casino Royale nebo filmu Dámy v letech. Jeho posledním filmem zůstává příběh Love/Loss z roku 2010.

Dvojka Kingsmana se chystá na letošní září, tvůrci už si brousí zuby na třetí pokračování. Matthew Vaughn už před časem mluvil o prodloužené verzi chystaného filmu, ale nepopřel ani samostatný snímek, který by uzavřel kingsmanovskou trilogii. Po úspěchu první Tajné služby z roku 2014 se tak čeká na ohlasy na zářijový Zlatý kruh.

Druhého dílu se dočká také sci-fi Na hraně zítřka. Na filmu s plánovaným titulem Live Die Repeat and Repeat se budou podílet oba hrdinové z prvního tři roky starého filmu Tom Cruise a Emily Blunt. Režírovat bude zase Doug Liman, akční podívanou se pokusí dostat do kin do dvou let.

Ztráta postihla i filmy Quantina Tarantina, v 77 letech umřel americká herec Michael Parks. Proslavil se v tarantinovkách, rolí šerifa Earla McGrawa v Kill Billovi, zahrál si i v Nespoutaném Djangovi. Parks hrál v seriálech Městečko Twin Peaks nebo Walker, Texas Ranger. Úspěch měla i úvodní píseň Long Lonesome Highway, kterou Parks nazpíval  k seriálu Then Came Bronson, v němž hrál hlavní postavu.

Odešel i tvůrce Příběhů včelích medvídků, Jiří Kahoun. Autor mnoha knížek pro děti, z nichž celá řada stála za zrodem večerníčkových cyklů, zemřel ve věku 75 let. Kahoun napsal třeba příhody Toronto Toma, pohádky o autech, létajících strojích a mašinkách.

Svůj poslední film avizuje Alain Delon. Francouzský herec na podzim bude natáčet s Juliette Binoche pod režisérskou taktovkou Patrice Leconta. Pak už si chce užívat klidu a věnovat se své dceři, se kterou chce hrát na divadelních prknech. Jednaosmdesátiletý Delon tak dává přednost komornějšímu prostředí divadla. Ve filmu se přitom objevil naposled před devíti lety v Asterixovi a Olympijských hrách.

Sylvester Stallone a Jackie Chan na jedné lodi. Jejich společný projekt s názvem Ex-Baghdad se bude věnovat útoku na ropnou rafinerii v Mosulu. Scénář k filmu napsal Arash Amel, který stojí za Grace, kněžnou monackou, režírovat bude Scott Waugh. S rozpočtem 80 milionů dolarů půjde o jeden z nejdražších čínských filmů s hollywoodským obsazením.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací