Filmové události #22/17: Pokračování hlásí John Wick, Mamma Mia a hlavně Top Gun

Tom Cruise by se měl po třiceti letech vrátit jako Maverick.
 
 
 
Uplynulý týden toho přinesl opravdu mnoho, několik avíz o pokračování populárních filmů, úspěch pátých Pirátů z Karibiku v českých kinech i nový trailer na Vraždu v Orient expresu.

#22/17

Na festivalu v Cannes si Zlatou palmu převzali tvůrci švédského satiristického filmu o korupci The Square. Za herecké výkony si sošky z jubilejního sedmdesátého ročníku prestižního festivalu odvážejí Joaquin Phoenix za svůj výkon v americkém snímku You Were Never Really Here a Diane Kruger, která excelovala v německém filmu Aus dem Nichts.

Vražda v Orient expresu v hlavní roli s Johnny Deppem se blíží. Nové zpracování jednoho z nejznámějších příběhů od královny detektivky Agathy Christie se hlásí s upoutávkou. Líbivý trailer nastiňuje nejen dechberoucí podívanou se zapeklitou zápletkou, ale také hvězdné obsazení vlakového osazenstva. Ve filmu hrají Willem Dafoe, Daisy Ridley, Manuel Garcia-Rulfo, Judi Dench, Penélope Cruz a jako Hercule Poirot se představí Kenneth Branagh. Detektivka přijde do českých kin 9. listopadu 2017.

Česká televize dnes večer živě odvysílá benefiční koncert pro oběti teroristického útoku z britského Manchesteru. Na One Love Manchester vystoupí nejen Ariana Grande, na jejímž vlastním koncertu útočník před dvěma týdny zabíjel, ale také Coldplay, Justin Bieber, Take That, Miley Cyrus nebo Pharrell Williams. Přímý přenos začne ve 20 hodin na ČT art.

Únorová dvojka Johna Wicka byla víc než úspěšná a v tržbách překonala svého tři roky starého předchůdce víc než jednou tolik. Keanu Reeves se tak jako z odpočinku se vracející nájemný zabiják prý ještě ukáže, píše se scénář.

Do tuzemských kin vpluli Piráti z Karibiku a s nálepkou pátého dílu lehce okoukaného filmu sklidil u českého publika úspěch. S více než 162 tisíci diváky během prvního promítacího víkendu se dostal do prvenství nejlepších startů letoška u nás a zatím válí víc než předchozí Na vlnách podivna. Celosvětové to ale pětka Pirátů Salazarova pomsta moc nevyhrává, ve Spojených státech zaznamenala o poznání horší start než předchozí čtyři filmy.

Top Gun. Přes třicet let starý film, který vystřelil kariéru Toma Cruise. Jako Maverick se teď má vrátit s pokračováním se stejnojmenným podtitulem. To bude po letech očekávání stát před velkou výzvou nezklamat a obstát. Kdo převezme režisérský post po zesnulém Tonym Scottovi, se zatím neví, na scénáři pracuje několik lidí, třeba Christopher McQuarrie (Valkýra, Mission: Imposible 6) s Peterem Craigem (Hunger Games: Síla vzdoru). Film by mohl být hotový v roce 2020.

Vzniká nový Pan Tau. Padesát let stará vyprávění o dobrodružství nemluvného kouzelníka s buřinkou se znovu rozhodli natočit němečtí filmaři. Ti koupili práva na 52 dílů, dotočit by seriál měli do roku 2020. Kdo se pokusí nahradit v roli ikonického Otto Šimánka, zatím není známo.

Poslední rolí v televizním filmu Monstrum Viktora Polesného, jejž odvysílala minulý týden Česká televize, se rozloučil René Přibil. Český herec tento týden zemřel ve věku 71 let. Přibil působil v Divadle pod Palmovkou, českým divákům je známý z řady televizních i filmových rolí. Zahrál si v oscarovém Koljovi, komedii Jáchyme, hoď ho do stroje či seriálech Četnické humoresky a Rodinná pouta.

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech zveřejnil program. Za Česko bude v hlavní soutěži hraných filmů soutěžit snímek Václava Kadrnky Křižáček v titulní roli s Karlem Rodenem. Snímek inspirovaný romantickou básní Jaroslava Vrchlického vypráví o malém chlapci, který fascinován legendami o dětských křížových výpravách, utíká z domu. V kinech bude film ke zhlédnutí od 3. srpna. Mezi dokumenty o ocenění bude bojovat Vít Klusák s kusem Svět podle Daliborka o životě jednoho prostějovského neonacisty. Letošní 52. ročník festivalu se bude konat od 30. června do 8. července, mezi hosty bude například Casey Affleck.

Mamma Mia: Here We Go Again! Od mimořádné úspěšného filmového muzikálu Mamma Mia! se starými hity švédské Abby, v němž zazářila Meryl Streep po boku Amandy Seyfried, uplyne příští rok deset let. V létě 2018 se Universal Pictures chystají vypustit pokračování. Účast na projektu teď potvrdila představitelka Sophie, Amanda Seyfried. 

Fanoušci Hry o trůny, jejichž řady čekající touto dobou na poslední napínavé díly každé řády se už šest let rozrůstají, letos teprve trhají kalendář do 16. července na pilot sedmé řady. Do toho přichází zpráva, že poslední avizovaná série, v pořadí osmá, by mohla přijít s ročním zpožděním. HBO si pohrává s myšlenkou, že závěr seriálu vypustí až v roce 2019.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací