Zdeněk Troška natáčí pohádku Čertoviny s Jakubem Prachařem, Davidem Gránským či Sarou Sandevou

Režisér Troška se vrátil do míst, kde natáčel Z pekla štěstí.
 
 
 
Po sérii komedii se režisér Zdeněk Troška opět vydal do nefalšovaných pohádkových vod. Aktuálně se svým štábem natáčí Čertoviny o dvou nešikovných čertech Popelákovi a Uhelákovi. „Je to pohádka, která má navazovat na odkaz českých klasických pohádek. Také se to snažíme dělat postaru, jak jsme na to zvyklí a jak se mi to líbí. A já ještě ve stylu, jak byla Princezna ze mlejna. To znamená hezkou omalovánkovou pohádku s krásnými exteriéry, pohledy do české krajiny a hezkými lidovými kostýmy a písničkami. Aby to bylo, jak já říkám, pohlazení po duši,“ přiblížil svůj nový film Zdeněk Troška.

Natáčelo se, mimo jiné i ve skanzenu Přerov nad Labem. Milovníkům pohádek nebudou malebná stavení vůbec cizí. Režisér se tzv. vrátil na místo činu, protože zde natáčel pohádku Z pekla štěstí (1999) s Michaelou Kuklovou, Miroslavem Šimůnkem, Radoslavem Brzobohatým či Danou Morávkovou.

Tentokrát se v ústředních rolích dvou nezbedných čertů představí Jakub Prachař a Dominick Benedikt. „Hraji Popeláka a myslím si, že je ta role pěkná. Je to samozřejmě velice složitá a komplexní osobnost, tak jako čerti prostě bývají. Má svoje problémy, ale snaží se je řešit,“ přiblížil svoji roli herec a hudebník Jakub Prachař. Dominick Benedikt popsal svoji postavu Uheláka jako „střeštiprdlo“, které občas vyvede nějakou neplechu.

V roli krásné a milé Haničky se představí Sara Sandeva a jejího milého Jana ztvárnil herec Richard Jaroslav Müller. Role sedláka byla svěřena Oldřichovi Navrátilovi a jako hraběte uvidíme Davida Gránského. „Jsem bohatý hrabě, který se uchází o krásnou holku Haničku“, prozradil Gránský a dodal, že v každé pohádce jde trochu i o peníze, jestli zvítězí nad láskou nebo ne. Jak to tentokrát dopadne se dozvíme již v lednu příštího roku. Další podrobnosti vám přineseme již brzy prostřednictvím série krátkých video-rozhovorů.

Jak to na natáčení Čertovin ve skanzenu Přerov nad Labem vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem FB profilu a krátkém videu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací