52. MFF Karlovy Vary představily Hastrmana, filmovou Pěstírnu, účastníky Prvního podání, plakát Nejsledovanějších a mnoho dalšího

I Jasmine Trinca, Karel Dobrý, Ken Loach, Paul Laverty, Ondřej Havelka, Pedro či Shopaholic Nicol byli hosté filmového festivalu.
 
 
 
Festivalový rej je v plném proudu a MFF Karlovy Vary se nám přehouply do své druhé poloviny. Už dnes se můžeme těšit na Jeremyho Rennera. Než ale americký herec a hudebník přijede, ohlédněme se za tím, co nám několik předchozích dnů přineslo.

O Umě Thurman, Caseym Affleckovi a Jamesovi N. Howardovi už jsme psali. Stejně tak o Přípitku na dobrou věc, ale co se dělo dál? Karlovarský festival představil seriál Pěstírna v novém formátu. Diváci měli možnost vidět všechny díly hezky za sebou ve filmové podobě. Toto speciální uvedení se neobešlo bez přítomnosti herců, jako je Vojtěch Johaník či Martin Hub a hostesek v neodmyslitelné kombinéze.

Kromě již zmíněné trojice zavítaly do Varů desítky zahraničních hostů. Italská herečka Jasmine Trinca uvedla v hotelu Thermal drama Fortunata. Velký sál a nespočet diváků v něm se stal svědkem slavnostního předání Křišťálového glóbu za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii režisérovi Kenu Loachovi a scénáristovi Paulovi Lavertymu.

Zabrousíme-li opět do českých luhů a hájů, nalezneme zde Hastrmana. Natáčení filmu podle stejnojmenného knižního bestselleru od Miloše Urbana se nachází zhruba v jedné třetině. Pod scénářem historického snímku, který nás zavede na vesnici 19. století, jsou podepsaní Ondřej Havelka a Petr Hudský. Titulní roli v romanticko-ironickém příběhu ztvární Karel Dobrý, jenž na MFF KV spolu s Havelkou a Simonou Zmrzlou představil krátkou atmosférickou ukázku.

Svůj plakát na terase hotelu Thermal odhalil i celovečerní vlog Nejsledovanější. Časosběrný dokument nás v září tohoto roku seznámí s největšími YouTuberskými hvězdami u nás. Kovy, Pedro, Shopaholic Nicol, Gabrielle Hecl a sesterská dvojice A Cup of Style nechala kameramana Antoana Pepelanova a režiséra Jiřího Sádka nahlédnout do svých domovů a soukromí více, než odhalují ve svých vlastních videích.

Již potřetí se na MFF KV představovali mladí a talentovaní tvůrci v rámci cyklu První podání. Ve finální desítce Českou republiku zastupuje Damián Vondrášek se svým snímkem Vězení. Ze Slovenska dorazil Michal Blaško s krátkometrážním dramatem Atlantida, 2003. Mentorem nadějných umělců se stal kanadský autor Denis Côté, který se o své zkušenosti podělil i s ostatními návštěvníky festivalu v rámci KVIFF TALK.

Fotogalerii z akcí 52. MFF Karlovy Vary si můžete prohlédnout i na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací