Filmové události #31/17: Příští rok nový Johnny English, karlovarský vítěz Křižáček v kině kulhá

Film Václava Kadrnky se setkává s rozpačitými kritikami i diváckými ohlasy. Nepomáhá ani Karel Roden.
 
 
 
Kromě diskusí o Jamesu Bondovi se chystá i parodická trojka Johnny English. Životopisný film vzdá hold J. R. R. Tolkienovi. Přepisuje se přespříští díl Hvězdných válek. Marek Najbrt točí novou pohádku. Mluví se o druhém filmu se seriálovými Simpsonovými. Zemřeli Jeanne Moreau a Robert Hardy.

#31/17

Trilogie Pána prstenů a s trochou shovívavosti i série filmů na motivy Hobita patří ke kultovním fantasy filmům. Vznikly jako adaptace románů J. R. R. Tolkiena, a právě o něm by měl vzniknout životopisný snímek. Děj se však nebude točit, jak by se dalo prvoplánově předpokládat, o první světové válce, v níž Tolkien bojoval, ale kolem let před ní. Diváci se tak vrátí do samého autorova mládí. Spisovatele ztvární Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Single Man), režírovat bude Dome Karukoski (Lví srdce).

Do kin uplynulý týden vklusal Křižáček. Vítězný snímek letošního ročníku Karlových Varů (mimochodem po patnácti letech z domácí produkce) s Karlem Rodenem v hlavní roli. Film inspirovaný baladou Jaroslava Vrchlického si těžko hledá cestu k divákům, ani recenzentům není po chuti.

 

Na konci roku vejde do kin dvojka z finální trilogie Star Wars, tvůrci se ale po smrti Carrie Fisher spíš potýkají s v pořadí devátým filmem, který by měl přijít do kin příští rok. Jelikož pozůstalí odmítli experimenty s vytvářením postavy princezny Leiy v počítači, scénář je nutné přepsat. Colin Trevorrow, režisér filmu si k sobě a Dereku Connollymu, s ním zároveň film píše, přizval ještě třetího do party. Přidá se k nim Jack Thorne, který se loni dostal do povědomí, když se s J. K. Rowling podílel na Harry Potteru a Prokletém dítěti. Natáčet se začne začátkem roku 2018.

Zatímco se diskutuje o osudu dalších bondovek, fanoušci parodie, která si vybudovala samostatnou pověst, se mohou radovat. Po relativně dlouhé přestávce by měla vzniknout trojka Johnnyho Englishe v podání Rowana Atkinsona. První snímek vyšel už před čtrnácti lety, vrátil se pak v roce 2011 s pokračováním. Každý režíroval někdo jiný, po Peteru Howittovi a Oliveru Parkerovi by teď měl na natáčení dohlížet David Kerr, dosud spíš autor televizních seriálů. Premiéra je naplánovaná na říjen 2018.

Dvojka Simpsonů ve filmu? Režisér David Silverman se nechal slyšet, že se něco takového deset let po divácky úspěšném filmu chystá.

Čertí brko. Tak se bude jmenovat nová česká pohádka, kterou točí Marek Najbrt. Hlavní roli popleteného čerta Bonifáce v ní má Jan Cina, pekelného Lucifera hraje Ondřej Vetchý. Scénář napsali autoři sitcomu Kancelář Blaník, Robert Geisler a Tomáš Hodan. V pohádce si chtějí, podobně jako před pár lety autoři pohádky Tajemství staré banditky, utahovat z byrokracie.

Zemřela francouzská filmová diva Jeanne Moreau. Herečka patřila v 50. a 60. letech minulého století k předním hvězdám francouzské kinematografie. Zahrála si ve filmech jako Nesahejte na prachy, Jules a Jim nebo Nevěsta byla v černém, objevila se i v Bídnících. Příští rok by oslavila devadesátiny.

Ještě o rok starší byl Robert Hardy. Představitel ministra kouzel Kornelia Popletala z filmů o Harrym Potterovi zemře minulý týden. Držitel Řádu britského impéria hrál ve filmech jako Frankenstein, Lassie, Rozum a cit, objevoval se v krimiseriálech Vraždy v Midsomeru a Slečna Marplová.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací