Srpen a tucet knižních novinek od Albatros Media

Srpen nám nadělí nový krimi případ, nabídne reedici Harryho Pottera, naučí nás pečovat o rostlinky a odhalí triky s Fidget Spinnerem.
 
 
 
Mediální společnost Albatros Media a.s. nezahálí ani o prázdninách, ba právě naopak a přináší nám celou hromadu nových knížek, které nás rozesmějí, vystraší i naučí něco nového. Propadli jste kouzlu hračky Fidget Spinner? Tak to se musíte začíst do knihy Fidget Spinner – Rotující zábava. Kapku fantasy dobrodružství nabídne Ledová krev, první díl nové young adult série. Po stopách zapeklitého případu se vydáme s knihou Zmizela v mlze. Ponaučení i zábavu nabídne dvojjazyčná kniha pro začátečníky Mauglí či Vyber si svou rostlinku a nauč se o ni starat. Odrostlejší zvědavci se s chutí ponoří do Globální katastrofy a trendy a třetí knihy Géniové XX. století. Víte, co bylo před tím, než se Kunal Nayyar stal světoznámým Rajem z Teorie velkého třesku? To se dozvíme v hercově knize Můj přízvuk je skutečný a pár dalších věcí, které jsem vám neřekl. Uspokojeny budou i tvořivé duše, a to publikacemi Začínáme s 3D tiskem a Betonové dekorace. A ani v srpnu nebudeme ochuzeni o návštěvu světa Harryho Pottera a Star Wars. Fanoušci kouzelníka s jizvou budou moci obdivovat nové vydání Harry Potter a Tajemná komnata. Star Wars – Darth Bane 2. Pravidlo dvou naopak uspokojí vyznavače Hvězdných válek.

 

Fidget Spinner

Rotující zábava

Autor: Kolektiv

Anotace:

V této knize najdete více než 80 podrobných návodů pro triky a vychytávky, které se dají dělat s fidget spinnerem! Naučte se úžasné nové věci, zdokonalte své umění a soupeřte s kamarády v epických spinnerových hrách! Zapisujte si své výsledky a pokroky, poctivě trénujte a brzy se stanete absolutním spinnerovým velmistrem!

Cena: 139 Kč

Žánr: interaktivní knihy, knihy her a nápadů

Počet stran: 96

Rozměry: 129 x 198 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 7. 8. 2017

Ledová krev

Autor: Elly Blake

Anotace:

Říká se, že protiklady se přitahují. Někdy to ale neplatí! Ruby, která vládne ohni, žije v krutém ledovém světě. Když je její matka zavražděna, přidá se k rebelům, aby jim pomohla zastavit šíleného Krále ledu. Než se zapojí do boje, je zajata a donucena bojovat v turnaji proti nejlepším ledovým bojovníkům. Jeden z nich jí ale není lhostejný. Oheň a led jsou nepřátelé na život a na smrt, společně však můžou vytvořit sílu, která vše změní.

První díl nové young adult série. Hlavní titul nakladatelství Little, Brown Books for Young Readers na příští rok.

Cena: 299 Kč

Žánr: fantasy

Počet stran: 320

Rozměry: 145 x 205 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 7. 8. 2017

 

Mauglí A1/A2
dvojjazyčná kniha pro začátečníky

Autor: Dana Olšovská

Anotace:

Příběh o Mauglím je zpracován pro začínající čtenáře, kteří si chtějí vyzkoušet, jak si poradí se souvislým textem v angličtině. Úroveň jazyka v publikaci je vhodná pro začátečníky a mírně pokročilé studenty. Český zrcadlový text umožní čtenáři obratem zkontrolovat, zda cizojazyčnému textu správně porozuměl. Cvičení na konci knihy jsou vhodná pro ověření získaných znalostí. Audionahrávka ve formátu MP3, na které příběh z džungle vypráví rodilý mluvčí, je zdarma ke stažení na webu.

Cena: 199 Kč

Žánr: dvojjazyčné knihy

Počet stran: 80

Rozměry: 145 x 205 mm

Nakladatelstvi: EDIKA

Datum vydání: 14. 8. 2017

 

Zmizela v mlze

Autor: Michaela Klevisová

Anotace:

Kriminalista Josef Bergman chce strávit poklidnou dovolenou v odlehlé vesnici u norského fjordu. Místo rybaření se však ocitne v hodně zamotaném případu. Místní psychosomatička Katrine totiž začne dostávat výhružné vzkazy, vyčítající jí smrt její sousedky. Vzápětí Katrine zemře další pacientka. Rybáři ji najdou uškrcenou na opuštěném místě u řeky. Bergman postupně zjišťuje, že skoro každý obyvatel zdánlivě idylické vesnice má nějaké tajemství.

Zmizela v mlze je v pořadí již pátým detektivním románem Michaely Klevisové, dvojnásobné držitelky Ceny Jiřího Marka za nejlepší detektivku.

Cena: 269 Kč

Žánr: detektivka

Počet stran: 336

Rozměry: 125 x 205 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 17. 8. 2017

Géniové XX. století Kniha třetí
Osobnosti a objevy, které změnily svět

Autor: Karel Pacner

Anotace:

Přední popularizátor vědy Karel Pacner přiblížil v monumentální encyklopedické knize českému čtenáři skutečné hybatele dějin, tedy vědce a objevitele a zároveň srozumitelně vyložil samotnou podstatu objevů, mezi něž patří defibrilátor, nanotechnologie, internet, transplantace či balistické rakety. Bohužel, technologická exploze 20. století byla často konfrontována s tíhou ideologií, které její vývoj mnohdy ovlivňovaly. Spletité příběhy objevů i morální dilemata objevitelů jsou nastíněny poutavě a napínavě.

Seznamte se se zásadními vědeckými osobnostmi a objevy minulého století v závěru trilogie slavného popularizátora vědy.

Cena: 349 Kč

Žánr: historie oborů

Počet stran: 568

Rozměry: 130 x 200 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 17. 8. 2017

Vyber si svou rostlinku a nauč se o ni starat

Autor: Katarína Belejová, Petra Bartíková

Anotace:

Klíčky, zelenina, bylinky, kaktusy, citrusy, bonsaje a masožravé rostliny. Nauč se je pěstovat! V knize ilustrované českou výtvarnicí Anetou Žabkovou najdeš to nejdůležitější: zjistíš, kde si pořídit rostliny a jak se o ně starat, aby dobře prospívaly. Dozvíš se, jaká kouzla se s nimi dají dělat v obyčejném truhlíku, čím jsou výjimečné, jestli jsou k jídlu a jak chutnají. Až dočteš knihu, bude z tebe zahradník jedna radost!

Cena: 269 Kč

Žánr: dětské knihy

Počet stran: 24

Rozměry: 230 x 260 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 21. 8. 2017

Můj přízvuk je skutečný
a pár dalších věcí, které jsem vám neřekl

Autor: Kunal Nayyar

Anotace:

Ze všech televizních a seriálových lúzrů je nevyléčitelně geeky astrofyzik indického původu Raj Koothrappali z Teorie velkého třesku jedním z nejroztomilejších. Upřímný, stydlivý a zábavný jako jeho postava je i herec samotný a v této knize nás nechá nahlédnout do svého života předtím, než se stal Rajem. Dozvíme se, jaké to je být outsider z druhého konce světa, dostat se na úplné dno, ale nevzdat to, a nakonec uspět.

Cena: 269 Kč

Žánr: životopis, světová beletrie 

Počet stran: 240

Rozměry: 145 x 205 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 24. 8. 2017

Začínáme s 3D tiskem

Autor: Liza Wallach Kloski, Nick Kloski

Anotace:

Zajímá vás technologie 3D tisku, ale doteď jste se neodhodlali ji vyzkoušet? Máte nápady na zajímavé produkty, ale nevíte, jak začít? Bojíte se toho, že 3D tisk je moc náročný jak po finanční, tak technické stránce? Tak v tom případě je tato kniha právě pro vás! Dozvíte se, jak do světa 3D tisku vstoupit připravení a bez obav. Kniha vás provede nejen potřebným hardwarem, ale naučí vás také pracovat se zdarma dostupným softwarem na tvorbu 3D modelů, abyste mohli ihned začít s produkcí vlastních nápadů.

Cena: 349 Kč

Žánr: CAD, grafika a design, hardware 

Počet stran: 216

Rozměry: 167 x 225 mm

Nakladatelstvi: COMPUTER PRESS

Datum vydání: 24. 8. 2017

Star Wars – Darth Bane 2. Pravidlo dvou

Autor: Drew Karpyshyn

Anotace:

Darth Bane nalézá dokonalou učednici v Zannah, jež přes své mládí ovládá instinktivní spojení s temnou stranou. Pod Baneovým vedením se Zannah stane nepostradatelnou na tažení Sithů za zničením Jediů a ovládnutím galaxie. Jeden Jedi je však přesvědčen, že Sithové přežívají. Dokonce ani on však netuší nic o úžasných nových znalostech, které Bane objevil a jež ho učinily mnohem silnějšm, než si kdo dovede představit.

Cena: 299 Kč

Žánr: sci-fi

Počet stran: 352

Rozměry: 105 x 174 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 28. 8. 2017

Harry Potter a Tajemná komnata (reedice)

Autor: J. K. Rowlingová

 

Anotace:

Když se v Zobí uličce objeví umolousaný domácí skřítek Dobby a naléhá, aby se Harry Potter za žádnou cenu nevracel do Bradavic, pojme Harry podezření, že by za tím mohl být jeho úhlavní nepřítel Draco Malfoy. Splní se Dobbyho předpověď, že se stane něco zlého…?

Série s Harrym Potterem letos oslavuje dvacet let od vydání prvního dílu. Magický svět znovu ožívá a Albatros vydává druhý díl strhujícího příběhu o mladém kouzelníkovi s novou kouzelnou obálkou.

Cena: 299 Kč

Žánr: fantasy

Počet stran: 336

Rozměry: 130 x 200 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 28. 8. 2017

Betonové dekorace

Autor: Irena Koukalová Uličná

Anotace:

Vzestup trendu severského stylu přinesl do tvoření nový prvek – beton. Splňuje totiž požadavky minimalismu, elegance a snadné kombinovatelnosti. Tato kniha vhodná i pro naprosté začátečníky vám poradí, jak postupovat, když si některou z oblíbených dekorací chcete vyrobit doma. Díky tipům a trikům, které se dozvíte, budou vaše betonové výrobky vypadat profesionálně a vyjdou vás jen na pár korun, jež dáte za pytlík s cementem. Dozvíte se, jak beton správně namíchat, jak se suší, dále opracovává a zdobí.

Cena: 199 Kč

Žánr: hobby – ostatní

Počet stran: 96

Rozměry: 167 x 225 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 4. 9. 2017

 Globální katastrofy a trendy

Autor: Václav Smil

Anotace:

Václav Smil patří mezi nejvlivnější globální myslitele současnosti. Jeho kniha přináší rozmanitý, interdisciplinární pohled na globální katastrofy a trendy, které může přinést příštích 50 let. Analyzuje škálu enviromentálních, ekonomických, demografických i politických faktorů, které nám umožní pochopit souvislosti, a v dlouhodobé perspektivě mohou zvrátit negativní trendy a minimalizovat rizika katastrof.

Myšlenkově provokativní kniha známého českého vědce, jehož knihami se inspiruje Bill Gates. Ten Václava Smila označil za jednoho z nejinspirativnějších a nejzajímavějších intelektuálů současnosti.

Cena: 399 Kč

Žánr: non-fiction

Počet stran: 432

Rozměry: 135 x 190 mm

Nakladatelstvi: KNIHA ZLÍN

Datum vydání: 4. 9. 2017

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací