Filmové události #34/17: Nové filmy s Jokerem jsou v plánu na roky dopředu, Robert Sedláček natáčí o Palachovi

Po Hořícím keři přichází jiný pohled na sebevražedný čin českého studenta.
 
 
 
HBO si pomalu láká fanoušky Hry o trůny na spin-off. Robert Sedláček natáčí biografii Jana Palacha. Blade Runner 2049 láká na podzim trailerem. Po strništi bos ovládl první vysílací víkend. Zemřel americký „král komedie“. Batmanovského Jokera čekají nové příběhy. Miloš Jakeš se objeví na filmových plátnech v biografickém dokumentu.

#34/17

Hra o trůny se svou sedmou sérií pomalu dokulhává do cíle a tvůrci už dříve avizovali, že příští rok bude pro celosvětově populární seriál posledním. Fanoušci už teď volají po pokračování, v HBO se tak řeší, co dál. A ve hře jsou hned čtyři spin-offy. Háčkem je, že tvůrci se nechali slyšet, že ani v jednom z nich se neobjeví žádná z postav ze samotné Hry o trůny. Co se týče námětu, mluví se o pádu Valyrie nebo Robertově rebelii, dějově by tak nové projekty měly předcházet současnému hitu.

Blade Runner 2049 už vypustil první upoutávku na snímek, v němž se setkávají idoly dvou generací, i ve filmu jako generační nástupce téhož provolání bude Ryan Gosling na stopách Harrisonu Fordovi. Film navazuje na 35 let staré sci-fi režiséra Ridleyho Scotta, tentokrát v jeho produkci natáčel Denis Villeneuve.  Do českých kin film dorazí 5. října.

Jeho ikonickým představitelem byl Heath Ledger. Teď si Jokera zahraje znovu Jared Leto. A to v Sebevražedném oddílu 2. Kromě toho se ale batmanovský padouch dočká vlastního filmu, v produkci Martina Scorseseho. V něm už hlavní roli bude hrát někdo jiný. Kdo? To se zatím neví.

Zemřel slavný americký komik Jerry Lewis, bylo mu 91 let. Lewis si zahrál třeba v Zamilovaném profesorovi z roku 1963 nebo ve filmu Poslíček. Herec se profiloval z komediálního dua po boku Deana Martina, skončil až na hollywoodském chodníku slávy. Kromě filantropické činnosti se zasazoval o osvětu nemoci svalové dystrofie, kterou sám trpěl. Tím si v roce 1977 vysloužil nominaci na Nobelovu cenu míru.

Dokument s familiárním názvem Milda budou promítat pražská kina. Vypráví o politiku minulého režimu Miloši Jakešovi. Film, který budou moci diváci zhlédnout v rámci akce Živé kino od 28. srpna do 3. září vznikal v letech 2014 a 2015 v režii Pavla Křemena, zkušeného filmaře 13. komnat pro Českou televizi.

Robert Sedláček už naplno natáčí film o Janu Palachovi. Po devětačtyřiceti letech od okupaci Československa vojsky Varšavské smlouvy tak znovu dorazily do centra Prahy ruské tanky. Osudy studenta filozofické fakulty, jenž se na protest upálil na vrchním konci Václavského náměstí už mapoval třídílný Hořící keř. Na rozdíl od seriálu scénář Evy Kantůrkové, podle něhož Sedláček točí, sleduje Palachovo počínání chronologicky a jeho sebevraždou skončí. V hlavní roli se objeví Viktor Zavadil. Sedláček stojí za takovými projekty, jako jsou seriály Život a doba soudce A. K., historické České století nebo letošní Bohéma, Kantůrková pro změnu napsala předlohu dva roky starého cyklu o Janu Husovi.

Na svěrákovský film Po strništi bos přišlo za první víkend v kinech 113 tisíc lidí, žádný jiný film minulý víkend tolik diváků nevidělo. Přesto se Po strništi bos nevyšplhal výš než na šesté místo v nejúspěšnějších startech českých snímků.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací