Deset knižních novinek od Albatros Media, které nám zpestří září

Září uspokojí zvídavé duše, milovníky dobrodružství i ty nejmenší pohádkáře.
 
 
 
S měsícem září přichází neodmyslitelný začátek školního roku. Malí i velcí školáci si musí přichystat aktovky a vyrazit vstříc novým dobrodružstvím a vědomostem. Ani mediální společnost Albatros Media a.s. nezapomíná na zvídavé hlavičky a přináší všem školákům knížky plné nových vědomostí, ale i zábavy. O svoji chvilku oddechu s krásnou knížkou samozřejmě nepřijdou ani dospěláci. Spoustu informací, poznatků a zajímavostí přináší Because of Fashion, ve které se představí na 280 inspirativních osobností, Stanislava Jarolímková přiblíží Světové osobnosti, jak je (možná) neznáte 1 a s Evou Francovou prožijeme Rok ve Svatojánu. Pokud máte chuť a odvahu, je tu pro vás Coder Dojo – Tvořte kódy: Navrhněte vlastní hru, díky které se naučíte programovat hru pomocí jazyka JavaScript. Úkoly, komiksy a hry na všechny malé luštitele čekají v Oficiální ročence 2018 LEGO® NINJAGO® MOVIE™. Harry Potter pokračuje ve své proměně. Tentokrát si v reedici vychutnáme třetí díl – Harry Potter a vězeň z Azkabanu. Nebude chybět ani poctivá dávka napětí, a to prostřednictvím thrilleru Sběratel motýlů. Touhu po fantasy dobrodružství v záři ukojíme na stránkách knih Šest vran a Říše bouří. Nejmenší budou usínat s leporelem Jak včelí medvídci zachránili Splešťuli.

Because of Fashion

Autor: Kuba Feranec

Anotace:

Because of Fashion představuje na 280 inspirativních osobností a influencerů ze světa mody, kultury, sportu, umění i médií. Jakub Polanka, Andrea Běhounková, Vladimír 518, Emma Smetana, Pasta Oner, Jana Plodková, Denisa Rosolová, Lukáš Hejlík, Teri Blitzen, Tomáš Třeštík – jen malý zlomek osobností zastoupených v knize fotografií a citátem souvisejícím s jejich osobitým vztahem k módě. Český street style očima Kuby Ferance vybízí k zamyšlení, inspiraci, motivaci i vhledu do současné české módy.

Cena: 449 Kč

Počet stran: 320

Rozměry: 170 x 240 mm

Nakladatelstvi: KNIHA ZLÍN

Datum vydání: 4. 9. 2017

 Sběratel motýlů

Autor: Dot Hutchison

Anotace:

Izolovaná zahrada, kvetoucí rostliny a… sbírka nádherných motýlů – mladých žen, které byly uneseny. O to vše pečuje Zahradník, zvrhlý muž posedlý uchováváním krásných dívek. Jediná přeživší Maya postupně odkrývá podrobnosti o tomto děsivém místě i o svém vězniteli. Jak se jí ale podařilo utéct? Přežily i další dívky? Agenti FBI Victor Hanoverian a Brandon Eddison musí vyřešit rozhodně nejotřesnější případ své kariéry.

Krása ještě nikdy nebyla tak děsivá… První díl oceňované trilogie Sběratel.

Cena: 299 Kč

Žánr: thriller

Počet stran: 352

Rozměry: 145 x 205 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 7. 9. 2017

Světové osobnosti, jak je (možná) neznáte 1

Autor: Stanislava Jarolímková

Anotace:

Víte, že hunský vládce Attila mohl díky dědečkovi studovat v Římské říši a díky mamince měl placatý nos? Že Alexandr Makedonský hledal v Indii lidi s ušima až na zem a historik Herodotos psal o mravencích velkých jako liška? A že Sokrates s velkou pravděpodobností neřekl „Vím, že nic nevím“ a jeho žena Xantipa si nezaslouží svou špatnou pověst? 

Cena: 249 Kč

Žánr: světová historie

Počet stran: 304

Rozměry: 145 x 205 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 7. 9. 2017

 

 Rok ve Svatojánu

Autor: Eva Francová

Anotace:

Prožijte neobyčejný rok s Evou Francovou, oblíbenou Kuchařkou ze Svatojánu! Naučíte se připravovat chutná a zdravá jídla podle netradičních receptů. Seznámíte se s prastarými zvyky a rituály, které můžete dělat při slunovratu, rovnodennosti nebo na Hromnice. A poznáte zázračné účinky bylin, jejich použití při domácím léčení, v kuchyni a také v přívětivé domácí magii. Souzněním s přírodou, zvířaty i celou zemí získáte pocit harmonie a spokojenosti.

Cena: 399 Kč

Žánr: tradice, zvyky, obyčeje, zdravé kuchařky, zdravý životní styl

Počet stran: 352

Rozměry: 145 x 205 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 7. 9. 2017

 Šest vran

Autor: Leigh Bardugo

Anotace:

Za peníze se dá koupit všechno! Nebo aspoň to platí v Ketterdamu, ve kterém se nikdo nevyzná lépe než Kaz Brekker, fenomenální podvodník a zloděj. A když se objeví neodolatelná zakázka? Je čas sehnat si pomocníky. Zloděj, trestanec, hazardní hráč, černá ovce rodiny, špionka a kráska-zabiják – šest nebezpečných psanců, kteří se pokusí dostat se do nejstřeženější pevnosti světa. Podaří se jim vyváznout se zdravou kůží?  

Úspěchy ověnčená fantasy od současné hvězdy young adult literatury Leigh Bardugo.

Cena: 369 Kč

Žánr: fantasy

Počet stran: 384

Rozměry: 160 x 235 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 7. 9. 2017

Říše bouří

Autor: Sarah J. Maasová

Anotace:

Dlouhá cesta k trůnu teprve začala, ale už nyní je jasné, že bude plná zrady, nepřátelství a nevraživosti. Pokud si chce Aelin udržet korunu a ochránit své království, musí se spojit s lidmi, kteří až doteď byli nepřáteli, a musí bojovat proti zlu, které se chystá pohltit celý svět. Zkáza se na ni řítí ze všech stran a jediná zoufalá možnost, jak přežít, je obětovat to, co miluje nejvíce na světě.

Cena: 349 Kč

Žánr: dobrodružství, fantasy

Počet stran: 668

Rozměry: 130 x 200 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 18. 9. 2017

Jak včelí medvídci zachránili Splešťuli

Autor: Radek Houf, Ivo Houf

Anotace:

Kdo by neznal včelí medvídky, ať už z knížky, nebo z večerníčků. Tentokrát je i ostatní známé postavičky můžete potkat v leporelu. Pučmeloud totiž vyrazil se Stonožkou na ryby a rozhodl se, že je bude chytat na Spleštuli. Ale nebojte se, paní Splešťule si nedá všechno líbit!

Cena: 99 Kč

Žánr: leporelo

Počet stran: 12

Rozměry: 240 x 160 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 18. 9. 2017

Coder Dojo – Tvořte kódy: Navrhněte vlastní hru

Autor: Jurie Horneman

Anotace:

Díky této knize se krok za krokem naučíte, jak vytvořit vlastní počítačovou hru pomocí programovacího jazyka JavaScript. Zvládnete vše od vytváření animací vaší postavy – Nanonauta – přes nastavování herní fyziky a počítání skóre až po konec hry.

Cena: 229 Kč

Žánr: domácnost a zábava, internet, knihy her a nápadů

Počet stran: 96

Rozměry: 190 x 245 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 18. 9. 2017

LEGO® NINJAGO® MOVIE™

Oficiální ročenka 2018

Autor: kolektiv

Anotace:

Úkoly, komiksy, hlavolamy a hry ze světa Ninjago čekají jen na tebe! Zlepši své nindžovské schopnosti a nauč se spoustu nových triků, ověř si své znalosti o světě Ninjago a buď svým hrdinům zase o kousek blíž. Hledej bojovníky skryté ve výjevech z jejich tažení, skládej vychytané stroje, najdi cestu labyrintem a zasměj se u povedených komiksů. Užij si zkrátka pořádnou porci nindžovského dobrodružství. NINJA, GO!

Cena: 369 Kč

Žánr: dětské knihy

Počet stran: 64

Rozměry: 216 x 285 mm

Nakladatelstvi: COMPUTER PRESS

Datum vydání: 21. 9. 2017

 

 Harry Potter a vězeň z Azkabanu (reedice)

Autor: J.K. Rowlingová

Anotace:

Harry Potter a jeho kamarádi Ron a Hermiona jsou už ve třetím ročníku bradavické Školy čar a kouzel. Harry se nemohl dočkat začátku školního roku, když ale přijede do Bradavic, panuje tam napjatá atmosféra a strach. Proč? Na svobodu uprchl vězeň z Azkabanu, nebezpečný vrah Sirius Black – prý nástupce lorda Voldemorta, Pána zla. A stopa vede – kam jinam než do školy v Bradavicích.

Třetí rok v Bradavicích a reedice kultovní kouzelnické série…

Cena: 369 Kč

Žánr: fantasy

Počet stran: 392

Rozměry: 130 x 200 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 25. 9. 2017

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací