Filmové události #38/17: Dívka v pavoučí síti vznikne v americké produkci, byly rozdány ceny Emmy

Bodovaly seriály Sedmilhářky, Viceprezident(ka) a Příběh služebnice.
 
 
 
Komediální seriál Trpaslík České televize slaví úspěch na mezinárodním poli. Do kin přišel Nerodič. Pokračování knižního Milénia natočí Američané. Stanice CBS odvysílala první díl Mladého Sheldona. Prima Comedy Central představila nový seriál.

#38/17

Televizní ceny Emmy 69. ročníku už znají své vítěze. Sošku pro hlavního vítěze, režii i scénář si odnesl Příběh služebnice, Viceprezident(ka) mezi komediálními seriály vyhrála už potřetí. Za roli v seriálovém hitu Sedmilhářky si cenu vysloužila Nicole Kidman, uspěli i její dva kolegové ve vedlejších rolích Alexander Skarsgård a Laura Dern. Letos kvůli posunutí vysílání seriálu na léto o možnost kralovat přišla Hra o trůny.

Sarkastický sci-fi Trpaslík, seriál České televize z loňského roku, uspěl na mezinárodní přehlídce Festival de la Fiction TV de la Rochelle. Porazil tak v mezinárodní konkurenci devíti počinů z Německa, Norska, Itálie, Dánska, Švédska i Velké Británie třeba seriál o královně Viktorii. Porota ocenila dílo scenáristické dvojice Petr Kolečko a Jan Prušinovský za originální humor a osobité zobrazení rasismu a chování k ženám.

Nerodič. Dokumentární film o rodinách, které nesplňují kritérium „tradiční“ rodiny. Jana Počtová natočila šest příběhů o dětech vyrůstajících v prostředí, které je tak trochu jiné. Vypráví o matce samoživitelce, která vychovávaná dvojčata adoptovala, dítěti vyrůstajícím s matkou a babičkou, lesbických partnerkách i střídavé péči a nevlastních sourozencích z prvního manželství svých rodičů. Ale také o dvojici, která se rozhodla děti nemít. Kina hrají od čtvrtka.

Knižní Milénium se nejprve natočilo ve své domovině, tedy švédské verzi, pak vznik americký reboot prvního filmu Muži, kteří nenávidí ženy. Pak bylo dlouho ticho po pěšině, aby teď Američané přeskočili oba dva zbylé díly původní série a natočili Dívku v pavoučí síti. Knižní příběh, kterým na Milénium po smrti Stiega Larssona navázal David Lagercrantz. Rooney Mary v roli Lisbeth Salander nahradí Claire Foy, o jejím mužském protějšku v roli Michaela Blomkvista se zatím neví, v prvním filmu jej ztvárnil Daniel Craig. Film by měl vznikat od února příštího roku a do kin dorazit na podzim 2018.

Prima Comedy Central zařadila do programu nový animovaný seriál Rick a Morty, paroduje filmy Návrat do budoucnosti. Hlavními hrdiny jsou náladový vědec Rick a jeho náctiletý vnuk Morty, kteří společně vyčnívají z jinak normální rodiny.  Seriál sází na humor a cílí na dospělé, vysílá se od minulého pátku ve 21.30.

Seriál mířící na diváky Teorie velkého třesku má za sebou premiéru. V Americe vyšel první díl Mladého Sheldona, který se věnuje dětství jednoho z hlavních hrdinů oblíbeného sitkomu o vědcích. Úvod namluvil představitel Sheldona Coopera z původního seriálu Jim Parsons, jeho dětské já hraje Iain Armitage. Hrál už v úspěšných Sedmilhářkách. Sheldonovu matku hraje Zoe Perry, dcera Laurie Metcalf, která paní Cooperovou hraje v Teorii velkého třesku. Původní seriál pak ve Státech naváže už jedenáctou sérií 25. září.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací