Be2Can 2017 přináší do českých měst snímky z filmových festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes

Letošní ročník zahájí snímek Rubena Östlunda Čtverec.
 
 
 
“Letos opět uvádíme jako jediný festival v ČR všechny tři vítěze Benátek, Berlína a Cannes pohromadě. Nesmírně nás těší jejich inspirativní různorodost. Jeden z nejpozoruhodnějších režisérů na festivalovém okruhu Lav Diaz loni opanoval Benátky s pronikavou studií současné filipínské společnosti Ta, která odešla. Maďarská filmařka Ildikó Enyedi dobyla Berlín netuctovou a nebývale působivou romancí O těle a duši. Cannes zase ocenilo tematicky bohatou a myšlenkově podvratnou konceptuální komedii Čtverec Rubena Östlunda,” prozradil umělecký ředitel Vít Schmarc.

To je ale jen sladká třešinka, kterou na čtvrtém ročníku filmové přehlídky Be2Can uvidíme. Těšit se můžeme i na dvanáct snímků, které byly uvedeny na prestižních evropských festivalech v Berlíně, Benátkách a Cannes a další významné filmy loňských ročníků. Namátkou jmenujme například drama 120 BPM, jež na festivalu v Cannes vzbudilo velký rozruch, hvězdně obsazený horor Zabití posvátného jelena s Colinem Farrellem a Nicole Kidman, bizardní muzikál Janička či drama Sebastiána Lelia Fantastická žena.

Filmové projekce doplní i doprovodný program. Ve spojení s filmem 120 BPM proběhne panelová diskuze na téma život lidí s virem HIV, zabývat se budeme i Současným Ruskem a seznámíme se i se třemi režisérskými velikány dneška – Ruben Östlund, Paolo Sorrentino a Andrej Zvjagincev. Jako bonus nám bude naservírována historicky první česká retrospektiva božského Paola Sorrentina. 
 

 

Co: 4. ročník Be2Can

Kdy a kde:

Praha 4. – 10. října 2017
Regiony 12. – 18. října 2017

 
Podrobnosti: be2can.eu

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací