Filmové události #40/17: V Praze točí Orlando Bloom a Cara Delevingne, v druhém Avataru si zahraje Kate Winslet

James Cameron s herečkou bude spolupracovat po dvaceti letech od Titanicu.
 
 
 
Kate Winslet jako hlavní protagonistka nového filmu Woodyho Allena i při přípravě na natáčení druhého Avatara. Bloom s Delevingne mezitím natáčí v Praze seriál pro Amazon. Čeští diváci nejvíc chodí na Kinsgmany. Před Vánocemi si přijdou na své fanoušci Pána prstenů a epické filmové hudby.

#40/17

V Praze se natáčí osmidílný seriál Carnival Row. Po ulicích českého hlavního města se v těchto dnech procházejí takové hvězdy jako Orlando Bloom (Piráti z Karibiku, Pán prstenů) a Cara Delevingne (Anna Karenina, Papírová města), oba hlavní postavy připravované fantasy detektivky. Bloom v něm ztvárňuje detektiva a modelka podezřelou vílu. Seriál vzniká pro Amazon, režíruje Paul McGuigan, který se podílí i na Hře o trůny. Vysílat se bude za dva roky.

Woody Allen připravil na letošek další film, drží tak pravidlo, co rok, to jeden kus. Do minulosti se vydává s hlavními postavami v podání Kate Winslet a Justina Timberlakea ve snímku nazvaném Kolo zázraků. V něm na plátně oživuje Coney Island padesátých let. Film přijde do českých kin těšně po Vánocích, teď vyšla první upoutávka, v níž Allen láká na barvitě vylíčené prostředí zatuchlé mezilidskými vztahy.

Už 2. prosince pražskou O2 arénu zaplní atmosféra Středozemě. Příznivci Pána prstenů se mohou těšit na třetí díl trilogie s podtitulem Návrat krále natočené podle knih J. R. R. Tolkiena na velkém plátně, a to za doprovodu živé hudby v podání 250členného orchestru, sborů a zahraničních sólistů. Dirigovat bude jedna z kapacit v oboru živého hudebního doprovodu slavných filmových děl, Maestro Ludwig Wicki. Hudbu k filmu, který v roce 2004 zrežíroval Howard Shore za velkého úspěchu u diváků, složil stejně jako k celé trilogii Howard Shore. Za první Společenstvo prstenu, a právě třetí díl trilogie získal Oscara, krom toho závěrečná píseň celé ságy v podání Annie Lennox zvítězila v samostatné kategorii.

Diváci České televize si jistě pamatují seriál Zdivočelá země, v němž titulní roli Antonína Maděry hrál Martin Dejdar. Autor předlohy a scénáře Jiří Stránský nyní připravil nový projekt o osudech československých letců po návratu z druhé světové války. S názvem Balada o pilotovi vzniká film, v němž si byť s reálným základem stále fiktivní postavu Emila Malíka zahraje David Švehlík. Česká televize právě natáčí v Praze a letišti v Kbelích. Se scénářem Stránskému, který se inspiroval osudem svého tchána, pomáhal Ján Sebechlebský.

Muži v černém, již čtvrtí v pořadí se v kinech zjeví v květnu 2019. Nepůjde však o klasickou sestavu s Willem Smithem a Tommy Lee Jonesem. Dá se tak spíš mluvit o spin-offu než o pokračování. Scénář připravili Matt Holloway a Art Marcur (Transformers: Poslední rytíř), režisér se hledá.

O Jamesi Cameronovi a jeho ambiciózních plánech nebylo dlouho slyšet. Další Avataři jsou ale v přípravách. Nejbližší dvojka by měla zaměstnat i Kate Winslet, s níž režisér od kdysi legendárního Titanicu hledá společný projekt. Herečka by si měla zahrát postavu jménem Ronal, nic bližšího o ní však známo není. Dalšími nováčky v „modré“ sáze jsou Cliff Curtis (Sunshine) a Oona Chaplin (Hra o trůny) společně s dětskými herci. Kromě nic se na plátně objeví známé tváře z prvního filmu, jako Zoe Saldana a Sam Worthington. Avatar 2 by měl dorazit do kin v prosinci 2020.

V českých kinech se stále na prvních pozicích i přes rozporuplné reakce drží hororové TO natočené podle románu Stephena Kinga. Prvenství drží vítěz i minulého víkendu, druhý díl Kingsmana. Třetí v návštěvnosti sedí v pořadí druhé Hřebejkovo Zahradnictví.

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací