Filmové události #41/17: Poslední z Jediů láká na osmé Star Wars, filmová akademie řeší skandál Harveyho Weinsteina

Jednoho z nejvlivnějších amerických producentů obvinila ze sexuálního obtěžování více než řada slavných žen.
 
 
 
Fantastická zvířata s pořadovým číslem dva plní obsazení. Vyšel trailer na osmou epizodu Hvězdných válek. V Praze vyrostl megaplex. Startuje 21. řada South Parku. Slovenská kina začínají promítat Mečiara Terezy Nvotové. Americký producent se potýká s nařčením ze sexuálního obtěžování. Zemřel Jean Rochefort.

#41/17

Harvey Weinstein produkoval doposud 81 filmů, které získaly Oscara. Teď filmová akademie svolala mimořádné zasedání kvůli tomu, že jej řada žen z Hollywoodu obvinila z toho, že je měl obtěžovat, vytvářet jim návrhy podpořené agresivními pokusy. A to takové herečky jak o Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Zoe Brock nebo Cara Delevingne. Naopak Lindsay Lohan se producenta na sociální síti Instagram zastala. Od Weinsteina se distancovala jak filmová akademie, tak američtí politici Hillary Clinton a Joes Bien, oba od něj přitom v minulosti přijali finanční podporu. Peníze teď prý poputují na charitu.

Poslední z Jediů a poslední hvězdný film s Carrie Fisher. Star Wars: Epizoda VIII teď uveřejnila nový trailer, ten odhaluje, kudy se sága rodu Skywalkerů bude ubírat dál. Ve filmu hrají Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Gwendoline Christie, Andy Serkis, Poe Dameron, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels a Carrie Fisher. V českých kinech se bude promítat od 14. prosince 2017.

Krmivo fanoušků světa Harryho Pottera v podobě filmů Fantastická zvířata je nachystaná na řadu let dopředu. Po loňské jedničce přijde za rok dvojka, film pomalu skládá obsazení. Jisté už je, že budou pokračovat ústřední herci, větší prostor dostane Johnny Depp jako černokněžník Grindelwald, mladého Albuse Brumbála si zahraje Jude Law. Mladšího bratra Mloka Scamandera ztvární Callum Turner. Tvůrce bájného Kamene mudrců Nicolase Flamela bude hrát Brontis Jodorowsky. Ve filmu se objeví i řada dalších, děj se odehrává v roce 1927. Celá série zasazená do Spojených států by měla časově končit těsně před 2. světovou válkou.

Zemřel francouzský herec Jean Rochefort. Častý představitel vedlejších rolí se českým divákům mohl do paměti zapsat filmy z 60. a 70. let, objevil se například jako právník v sáze o Angelice nebo role ve špionážních filmech Velký blondýn s černou botou a Návrat velkého blondýna po boku Pierra Richarda.

Už dvacet let se vysílá a stále pokračuje s úspěchem. South Park vkročil do jednadvacáté sezony a u nás jej vysílá stanice Prima Comedy Central. První díl vyšel v pátek, každý další diváci zhlédnou vždy od 22 hodin.

 

Do slovenských kin vstoupil Mečiar. Film dokumentaristky Terezy Nvotové zachycuje slovenské období devadesátých let spojené osobností bývalého slovenského premiéra Vladimíra Mečiara. Snímek se objevuje v době, kdy slovenské soudy řeší spornou amnestii vyhlášenou právě Mečiarem i nedlouho po filmu Únos o pátrání po zmizelém synovi někdejšího slovenského prezidenta Michala Kováče, kdy se debatovalo o politickém vlivu v době Mečiarovy éry. Ve snímku se objeví i postavy Petra Pitharta a Michael Kocába. V Česku si Mečiar odbude premiéru na konci října v rámci Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě, tuzemská kina jej budou promítat po Novém roce.

Na pražském Chodově vyrostl megaplex, vybudovala ho sít kin Cinema City. Megaplex se stává největším v Česku, zahrnuje 18 sálů s celkovou kapacitou 2635 míst. Novinkou je speciální VIP zóna. Nechybí ani 4DX sál vybavený high-tech technologiemi, který díky synchronizaci s akcí na plátně umožní divákům autentický pocit z dění. Navíc počítá s doprovodnými efekty jako voda, vítr, blesky nebo vůně. Zvuk obstará technika DOLBY s multi-prostorovým Dolby Atmos, který pracuje až se 128 reproduktory.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací