Filmové události #42/17: Nejlepším domácím dokumentem je Hranice práce, Netflix vypustil druhou řadu Stranger Things

Dokument Apoleny Rychlíkové získal i Cenu diváků festivalu Ji.hlava.         
 
 
 
Do kin míří Nápadník ze Zahradnictví, fanoušci Stranger Things se dočkali devítinásobné nálože, ČT koupila Masters of Sex i House of Cards. Morgan Freeman si zahraje bývalého ministra zahraničí.

#42/17

Diskutovaný cyklus reportáží Saši Uhlové obsadil média, v Jihlavě teď zvítězil předobraz celé společenské diskuse, dokument Hranice práce autorky Apoleny Rychlíkové. Ten vznikl v rámci cyklu Český žurnál České televize. Co do zahraničních soutěžních snímků na dokumentárním festivalu v Ji.hlavě zaujal nejvíce dokument Zeď, který líčí rostoucí Stalinův kult v Rusku.

Trilogii Zahradnictví tvůrčí dvojice Hřebejk-Jarchovský uzavře film s podtitulem Nápadník. Po dramatu a tragikomedii přichází nejkomediálněji naladěný kus. Hlavními hrdiny se stanou zamilovaní mladí lidé v podání Anny Fialové a Ivana Luptáka, jimž nepřeje přísný dívčin otec, kterého hraje Martin Finger. Ve filmu dále hrají Aňa Geislerová, Gabriela Míčová. Karel Dobrý, Sabina Remundová, David Novotný, Klára Melíšková nebo Lenka Krobotová. Nápadník se začne promítat 16. listopadu 2017.

K právě vznikajícímu filmu o někdejším americkém ministru zahraničí Colinu Powellovi v režii Adama McKaye přibude ještě jeden. Zatímco McKay natáčí podle biografie Dicka Cheneyho s Christianem Balem, režisér Reginald Hudlin sáhl po scénáři Eda Whitwortha, který se v roce 2011 objevil na takzvaném Black Listu nejlepších nerealizovaných scénářů. A kdo bude filmovou tváři amerického politika z éry honu na Saddáma Husajna? V McKayově filmu to bude Tyler Perry (Zmizelá, Tajný agent v sukni), v Hudlinově pak Morgan Freeman.

Do kin míří i dlouho očekávána komiksovka plná superhrdinů, přesto se svou 123minutovou stopáží z DC Comics kusů nejkratší. Premiéru v českých kinech má Liga spravedlnosti 16. listopadu 2017.

Vyšla druhá řada Stranger Things. A podle modelu Netflixu na fanoušky rovnou čekala celá řada čítající devět dílů najednou. Internet zaplnily debaty, recenze a spoilery. Vesměs se nesou v duchu superlativů.

Na veletrhu v Cannes se opět nakupovalo a prodávalo. Česká televize odkoupila například seriál Masters of Sex, který bude vysílat na ČT art, i další dvě House of Cards. Slovincům veřejnoprávní tuzemská televize prodala Boba a Bobka, Maxipsa Fíka a Říkání o víle Amálce, dokument o Štefanu Margitovi zaujal Japonce. Největší zájem byl z produkce ČT o druhou řadu První republiky, pokračování seriálu Labyrint a dvojku Anděla páně s další vánoční pohádkou Pravý rytíř.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací