V areálu Prague Studios v Praze se staví dva nové filmové ateliéry

Natáčení v hollywoodském stylu – do Prague Studios míří produkce z celého světa.
 
 
 
Potkat v pražských Letňanech Angelinu Jolie, Hugha Jackmana, Jeana Rena, Jamese McAvoye či Morgana Freemana je reálnější, než bychom si mohli myslet. V tamním komplexu ateliérů Prague Studios v ulici Beranových se natáčely takové filmové trháky, jako jsou Van Helsing, Wanted či The Adventurers. Do filmových ateliérů jsme se přijeli podívat i my, protože zde proběhlo slavnostní poklepání základního kamene nové výstavby.

Produkce z celého světa mají stále větší zájem natáčet u nás, a mnohé z nich se opakovaně vrací. „V Prague Studios jsme natáčeli film Red Tails a byla to fantastická zkušenost. Bylo velmi osvěžující pracovat ve studiu, které skutečně rozumělo našim potřebám a flexibilně se jim dokázalo přizpůsobit. Zdejší tým rychle reagoval na každou žádost a byl proaktivní v řešení problémů. Prague Studios mám stále v srdci,“ popisuje svoji zkušenost známý americký producent Rick McCallum, který má ateliéry již rezervovány i na svůj další projekt.

Slavnostní poklepání základního kamene a zahájení výstavby proběhlo 26. října 2017. Kladívka se chopil i oblíbený český herec Marek Vašut, který se do slavnostního aktu vrhl s takovou vervou, že se areálem ozvala ohlušující rána a objevila se oblaka dýmu. Úlek záhy vystřídal velký potlesk, protože vše bylo samozřejmě předem domluvené a efektní výbuch byl dílem profesionálů.

„Česká republika se díky filmovým pobídkám opět vrátila na mapu filmového světa. Poptávka po filmových ateliérech roste,” konstatoval Tomáš Krejčí. Prague Studios na zvýšený zájem reagují stavbou dvou nových filmových ateliérů, které v roce 2018 doplní již stávající Ateliér 1 (3 000 m2), Ateliér 2 (2 500 m2), Ateliér 5 (1 000 m2), přilehlé kanceláře, maskérny, kostymérny, catering a dílny. Nový Ateliér 3 (1 250 m2) a Ateliér 4 (1 250 m2) bude možné propojit do jednoho prostoru a plně uspokojí nejnáročnější požadavky filmových tvůrců.

Vizualizace ateliérů 3 a 4:

Foto: Prague Studios 

Jak to na akci vypadalo si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem oficiálním FB profilu a krátkém videu na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací