Filmové události #43/17: House of Cards skončí, Tarantino devátý film u Weinsteina nenatočí

Stálice Netflixu odsouzena ke konci krátce po obvinění Kevina Spaceyho ve vlně odhalování sexuálního obtěžování v Hollywoodu.
 
 
 
Česká televize představila dokument o pěstounech, na Vánoce vyjde Přání k mání. Amazon spřádá plány na seriál Pán prstenů. Quentin Tarantino už pomalu připravuje svůj devátý film a láká do něj samé hvězdy.

#43/17

Rodiče napořád. Česká televize v sobotu odvysílala první díl dokumentárního cyklu o pěstounských rodinách. Olga Špátová natáčela několik příběhů párů i dalších lidí, kteří mají v pěstounské péči děti s různými osudy. Od velké rodiny smíchané z vlastních a osvojených dětí přes dva muže-pěstouny až po babičku vychovávající svou osiřelou vnučku. Svou otevřeností unikátní cyklus vznikl ve spolupráci s nadací podporující povědomí o pěstounství u nás.

Blíží se advent a s ním doba vánočních filmů. Jednou z letošních filmových novinek z vánočního soudku bude Přání k mání. V hlavní roli rodičů a varietních kouzelníků se objeví Jitka Čvančarová s Martinem Myšičkou. Jejich syn Albert se zamiluje do sestry svého nejlepšího kamaráda a také od kouzelného dědečka vymůže jedno přání. Jak ho využije? Něco naznačuje nový trailer. V kinech se bude promítat od 7. prosince.

Neflix oznámil konec seriálu House of Cards, seriálu, kterým David Fincher streamovací společnost pomohl našlápnout. Frank Underwood se tak rozloučí s politickým zákulisím šestou sérií, která skončí příští rok. Televize to oznámila bezprostředně po tom, co hlavního herce Kevina Spaceyho obvinil o dvanáct let mladší Anthony Rapp z toho, že se ho jako čtrnáctiletého pokusil svést. Neflix tvrdí, že konec seriálu s kauzou nesouvisí.

Když už je řeč o Netflixu, pojďme zmínit také Amazon a jeho snahu šlapat streamovacímu primátu na paty. Šéf Amazonu Jeff Bezos se nechal slyšet, že by chtěl přenést do seriálového formátu Pána prstenů. Od posledního dílu filmové trilogie uplyne příští rok 15 let, je tak asi čas námět zrenovovat. Do toho se ozval Tolkienův syn Christopher, že se mu Jacksonovo zpracování moc nezamlouvalo. Tak uvidíme, jestli a jak se seriálový Pán prstenů povede.

A co nového v kinech stojí za vidění? Mezi intelektuály rezonuje po prvním víkendu Zabití posvátného jelena režiséra dva roky starého Humra Yorgose Lanthimosa s Colinem Farrellem a Nicole Kidman, jednu smutnou kapitolu z české historie mapuje Milada s osudem Milady Horákové, milovníci Agathy Christie se naopak dočkají tento týden. Budou k nové tváři Hercula Poirota ve Vraždě v Orient expressu s Kennethem Branaghem vstřícní?

Quentin Tarantino točí svůj devátý celovečerní film, zasadil ho do přelomu šedesátek a sedmdesátek. Název neznáme, bližší charaktery také ne, ale hrát prý budou Leonardo DiCaprio, Brad Pitt nebo Samuel L. Jackson. O čem to bude? Linka se bude motat kolem Charlese Mansona a brutálně zavražděné herečky Sharon Tate. Po nedávné medializaci skandálu sexuálního obtěžování ze strany Harveyho Weinsteina se také prvně Tarantino rozhodl najít jiné studio.

V Českých Budějovicích se otevřelo nové multikino, tuzemská kina rozšířil CineStar. Od pátku tak má už třináctou pobočku u nás, v jihočeské metropoli sídlí s devíti kinosály v obchodním centru IGY.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací