Vánoce na České televizi přinesou Anděla Páně 2, Nejlepšího přítele či Marii Terezii

Silvestr se odehraje pod taktovkou Martina Dejdara.
 
 
 
K českým Vánocům bezesporu patří celá nůše pohádek. Tím se řídí i Česká televize. „Těžko hledat zemi, kde by měly hrané, filmovým způsobem vyprávěné pohádky tak silnou tradici, jako u nás. Divákům jich i letos nabídneme několik desítek,“ svěřil se generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Štědrý večer, tedy neděle 24. prosince 2017 bude patřit anděli Petronelovi a čertovi Uriášovi. Pod stromečkem si totiž rozbalíme nejnavštěvovanější film loňského roku, a to pohádku Anděl Páně 2. První svátek vánoční přinese další premiérové pokoukání. Nová pohádka Karla Janáka Nejlepší přítel nám ukáže, že víra v přátelství a schopnost nezklamat sám sebe jsou silnější než úklady samotného pekla. V hlavních rolích se představí Zdeněk Piškula a Kristína Svarinská. Chybět samozřejmě nesmí ani legendární Tři oříšky pro Popelku. Ty Česká televize uvede v restaurované verzi s obnovenými barvami a ve vysokém rozlišení. Libuše Šafránková a Pavel Trávníček se do sebe opět zamilují 26. prosince 2017.

U televizních obrazovek se budeme bavit i na Silvestra. Poslední večer roku nabídne speciální vydání pořadu 168 hodin, kterým nás provede Nora Fridrichová, silvestrovský díl pořadu Zázraky přírody či talk show Všechnopárty. Zlatým hřebem se stane Velká plavba s Waldemarem. Mimořádným večerem k nedožitým 85. narozeninám Waldemara Marušky nás provede Martin Dejdar. Těšit se můžeme na spoustu písniček, vzácných hostů, archivních ukázek a silvestrovské zábavy.

Nový rok zahájíme ve znamení vzdělávání a historie. V pondělí 1. a v úterý 2. ledna 2018 si budeme moci na České televizi pustit první a druhou část minisérie Marie Terezie. Dvoudílný koprodukční film, jehož režie se chopil hollywoodský režisér Robert Dornhelm, se zaměří na dva zásadní okamžiky v životě mladé panovnice. Herečka Marie-Luise Stockinger se chopila role samotné Marie Terezie. Jejího manžela Františka I. Štěpána Lotrinského ztvárnil český herec a režisér Vojtěch Kotek.

 

Jak to vypadalo na vánoční tiskové konferenci České televize, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací