Listopadová knižní nadílka od Albatros Media

Medvídek Pú, Kovy, Saturnin, zoufalé ženy, prapověsti i Van Gogh nám zpestří listopadové čtení.
 
 
Zachumlat se s knihou v ruce do oblíbené deky a strávit tak nevlídné podzimní večery v milé společnosti? To je sen všech vášnivých čtenářů. Mediální společnost Albatros Media a.s. nezahálí ani v listopadu a přináší na pulty knihkupectví desítky lákavých knižních titulů. A jako každý měsíc, i tentokrát jsme pro vás vybrali několik vtipných, poučných, napínavých i trendy novinek. Umělecké duše zaplesají nejen nad Van Goghovou hvězdnou nocí, ale i nad Disneyho Zlatou klasikou, která se tentokrát zaměří na umělce Carla Barkse. Nostalgie na nás pomrkává ze stránek knih Saturnin se vrací a Vzpomínkomat. Absolvovat budeme moci i lekci z historie, a to prostřednictvím publikací Prapověsti naše s trochou vtipné kaše a Příběhy hrdinů 20. století II. Dětskou duši pohladí Medvídek Pú – Rok plný svátků s Medvídkem Pú. Ani v listopadu se neobejdeme bez YouTuberů. Tento měsíc vychází Kovy – Ovšem mapující cestu obyčejného kluka k hvězdě internetu. Stephenie Meyer sice ságu Stmívání už uzavřela, začíst se ale můžeme do její novinky, špionážního thrilleru Specialistka. Zamilovaná dvojice Karin Babinská a Richard Krajčo nás nechají nahlédnout do soukromí prostřednictvím společné knihy Kecy, kecy, kecičky. Toužíte po lásce, romantice i napětí? Tak to určitě sáhněte po Napravené. Smíchu není nikdy dost. Pobavte se s Halinou Pawlowskou a českou prózou Zase zoufalé ženy dělají zoufalé věci

 

Napravená

Autor: Lucia Sasková

Anotace:

Probudí se po havárii z kómatu a nepamatuje si vůbec nic, posledních několik let jako by neexistovalo. Neví, že už je jí sedmadvacet, svého přítele Frajera nepoznává, ale on ji zahrnuje drahými dárky a luxusem. Stará se o ni jako o královnu. Proč jí ale brání pátrat po minulosti a hledat staré přátele? Jakou ženou vlastně bývala? A může si teď vybrat úplně jinou, novou budoucnost?

Cena: 369 Kč

Žánr: čtení pro ženy, román, romantika, love story 

Počet stran: 360

Rozměry: 130 x 200 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 02. 11. 2017

Medvídek Pú – Rok plný svátků s Medvídkem Pú

Anotace:

Medvídek Pú rád slaví svátky se svými kamarády. Vždycky přitom zažije nějaké nečekané dobrodružství. Ve Stokorcovém lese však neslaví jen apríla, ale také Valentýna, Velikonoce a hlavně Vánoce, ke kterým patří pohoda a spousta krásných dárečků.

Cena: 349 Kč

Žánr: obrázková kniha, pohádka

Počet stran: 192

Rozměry: 200 x 250 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 06. 11. 2017

 

Van Goghova hvězdná noc

Autor: Michael Bird

Anotace:

Kdo ti nejlépe představí umělecké dílo? Muzeum? Tam je to samé nesahej, nesmíš a pozorně čti popisky. Když se ale do vylíčení vzniku těch nejlepších kousků z historie umění pustí samotní tvůrci, modelové, obrazy, sochy… Vyprav se na vzrušující cestu po stopách umění! Projdi se po pravěké jeskyni. Seznam se s půvabnou královnou Nefertiti. Nebo si třeba pohlaď hranostaje z obrazu Leonarda da Vinciho či oslav narozeniny s Marcem Chagallem.

Dějiny umění v příbězích pro děti.

Cena: 499 Kč

Žánr: poznání, vzdělání, encyklopedie, beletrie, další dětské knihy, výtvarné umění

Počet stran: 336

Rozměry: 210 x 270 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 06. 11. 2017

Zase zoufalé ženy dělají zoufalé věci

Autor: Halina Pawlowská

Anotace:

Já Václava milovala! Vůbec jsem si neuměla představit, že bych chodila s někým jiným, a kdybych byla jen trochu víc religiózně vychovaná, tak bych každý večer zvedla hlavu k nebi a děkovala bych Bohu, že mi seslal tak dokonalého muže. Dokonalý byl proto, že vůbec existoval! Že byl zdravý, měřil víc než metr osmdesát, měl vlasy, měl zuby, nešišlal a chtěl mě! To bylo nejdůležitější – chtěl mě! Kdyby slintal, bylo by mi to nakonec asi fuk… i když…

Knižní předloha filmové komedie Zoufalé ženy dělají zoufalé věci.

Cena: 269 Kč

Žánr: čtení pro ženy, humor, česká próza

Počet stran: 208

Rozměry: 115 x 185 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 09. 11. 2017

Kecy, kecy, kecičky

Jak to vidím já aneb on to vidí často jinak

Autor: Karin Babinská a Richard Krajčo

Anotace:

I neobyčejní lidé žijí své obyčejné životy. Jenom k tomu mají trošku jiné kulisy. Do života jedné nenormální rodinky můžete nahlédnout, když otevřete tuto knížku. Karin, na začátku přítelkyně, na konci už manželka Richarda Krajča, po celý rok psala blog, kam zaznamenávala nejrůznější momenty z jejich „kuchyně“. Možná vás překvapí, že mají podobné radosti a starosti jako my všichni. Karin o nich umí krásně psát a Richard je zase vtipně glosuje.

Karin Babinská a Richard Krajčo… aneb o všedních dnech jednoho slavného páru.

Cena: 299 Kč

Žánr: non-fiction, osobnosti

Počet stran: 304

Rozměry: 167 x 225 mm

Nakladatelstvi: BIZBOOKS

Datum vydání: 09. 11. 2017

Příběhy hrdinů 20. století II

Autor: Mikuláš Kroupa

Anotace:

Pohnuté osudy, v nichž se zrcadlí jednotlivé éry našich dějin, se v mnoha ohledech dotýkají i dneška. Zvláště jímavé jsou příběhy těch, kdo byli pronásledováni jak totalitní mocí nacistickou, tak komunistickou. Sbírka příběhů z projektu „Paměť národa“ obecně prospěšné společnosti Post Bellum přináší pestrou mozaiku mapující všechno, co obyvatelé této země ve 20. století prožili: války, nacistickou a sovětskou okupaci, komunistické lágry, ale také vzdor proti totalitě.

Cena: 229 Kč

Žánr: česká historie, politika

Počet stran: 144

Rozměry: 120 x 185 mm

Nakladatelstvi: PLUS

Datum vydání: 13. 11. 2017

Vzpomínkomat

Kniha, kterou si můžete dotvořit sami ze svých vzpomínek

Autor: Renáta Šťastná a kol.

Anotace:

Vzpomínáte na punčocháče za totáče? Ty, co nosilo každé dítě, blbě se oblékaly, neustále se rolovaly dolů, a pokud jste si na ně šlápli, následoval zaručený držkopád? Každý kousek oděvu, hračka nebo stroječek má svůj příběh a díky unikátnímu projektu, ve spolupráci s webem Starý Páky, se na tyto předměty nezapomíná. Digitálky, Tuzexy, brigády, mléčné bary a věci, které možná dobře pamatujete. Jsou to i vaše vzpomínky, vaše příběhy, naše společná kniha!

Kniha, kterou si můžete dotvořit sami – ze svých vzpomínek.

Cena: 349 Kč

Žánr: non-fiction, poznání, vzdělání, sběratelství, humor

Počet stran: 336

Rozměry: 205 x 205 mm

Nakladatelstvi: BIZBOOKS

Datum vydání: 16. 11. 2017

 

Saturnin se vrací

Autor: Miroslav Macek

Anotace:

Nevypočitatelný sluha Saturnin je zpět! A s ním i další oblíbení hrdinové – laskavý dědeček s novým psím kamarádem Neronem, nesnesitelná teta Kateřina a její poučná přísloví, rozmazlený Milouš i filozofující doktor Vlach. Jaká překvapení si pro všechny připravil Saturnin tentokrát? A co na to podnikavý strýc František, nový manžel tety Kateřiny? Zažijte další nepředvídatelné léto u dědečka!

Slavná humoristická kniha, která baví již několik generací čtenářů, pokračuje!

Cena: 299 Kč

Žánr: román, česká próza

Počet stran: 232

Rozměry: 145 x 205 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 16. 11. 2017

Disney Zlatá klasika – Carl Barks

Ilustrace: Carl Barks

Anotace:

Disneyho Kačerov je unikátní svět sám pro sebe a každý autor přispěl k jeho rozvoji. Nejvíce však legendární Carl Barks, tvůrce strýčka Skrblíka, Gusty, Rafanů a dalších oblíbených postav. Jediná kniha nedokáže zachytit pestrost jeho tvorby, proto je tento díl zaměřen na automobily v Kačerově. Barks rád karikoval současné události a auta jsou vděčné téma, symbol společenského statusu. Výběr automobilů kačerovských obyvatel také napovídá mnohé o jejich osobnosti.

To nejlepší z komiksové klasiky Walta Disneyho.

Cena: 349 Kč

Žánr: komiks

Počet stran: 200

Rozměry: 160 x 244 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 20. 11. 2017

Specialistka

Autor: Stephenie Meyerová

Anotace:

Pracovala pro tajnou vládní jednotku jako výslechová specialistka. Ví toho ale příliš a pro oddělení se stala rizikem, které je potřeba zastavit. Bez varování začíná lov, kde je ona kořistí. Nikde nezůstává dlouho, mění jména a podoby. Nezbyl jí nikdo, komu by mohla věřit… Chce-li vést normální život, musí splnit poslední úkol. Čeká ji nejtěžší boj jejího života. Navíc pozná muže, do kterého se zamiluje, a musí učinit vše, aby oba zůstali naživu.

Špionážní thriller od autorky bestsellerové ságy Stmívání.

Cena: 399 Kč

Žánr: čtení pro ženy, román, thriller, světová beletrie

Počet stran: 528

Rozměry: 148 x 205 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 20. 11. 2017

 Prapověsti naše s trochou vtipné kaše

Autor: Zdeněk Železný

Anotace:

Jiráskovy pověsti, které byly během posledních 120 let zpracovány už mnohokrát, nyní přicházejí na svět v úplně jiné podobě. Ve veršovaném vypravování doplněném o ironii, parodii až sarkasmus se tak čtenáři setkají s praotcem Čechem, Libuší, Šemíkem, Golemem a dalšími postavami a jmény z naší minulosti, ale i spoustou vtipných odkazů na současné poměry v naší zemi. Kniha je tak dobrou volbou pro všechny, kteří se rádi pobaví, trochu poučí a zasmějí.

Cena: 229 Kč

Žánr: dětská naučná edice

Počet stran: 80

Rozměry: 167 x 240 mm

Nakladatelstvi: EDIKA

Datum vydání: 20. 11. 2017

Kovy – Ovšem

Autor: Karel Kovář

Anotace:

Ve sbírce osobních příběhů, básní a fotek sdílí Karel Kovář cestu obyčejného kluka z malého města, jehož život se během pár let otočil doslova vzhůru nohama. Od téměř idylického dětství, přes komplikované dospívání a tragikomické vztahy, až po budování kariéry na YouTube a smíření se se svou identitou. O stránce života, která byla důsledně skryta. O rodině a snaze zůstat sám sebou. O slzách smutku, štěstí a hlavně smíchu, protože toho není nikdy dost… Jednoduše o všem!

Cena: 329 Kč

Žánr: non-fiction

Počet stran: 248

Rozměry: 145 x 205 mm

Nakladatelstvi: BIZBOOKS

Datum vydání: 23. 11. 2017

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací