Česká televize natáčí film Rašín s Ondřejem Vetchým a Miroslavem Donutilem

Muži 28. října ožijí na televizních obrazovkách.
 
 
 
Při příležitosti stého výročí vzniku Československa připravuje Česká televize film, jenž nám přiblíží události a osobnosti, které přímo souvisely s vyhlášením samostatného státu. Celovečerní snímek Rašín se zaměří na příběh muže, který stál za splněným snem Čechů a Slováků.

Režie celovečerního televizního snímku se chopil Jiří Svoboda, který se svěřil, že si kladl otázku, proč je Alois Rašín, osobnost příkladně vlastenecká, která svému přesvědčení věnovala život, tak odsunutá do zapomnění.

Jako Alois Rašín se představí oblíbený český herec Ondřej Vetchý. „Ve filmu se věnujeme i vrcholícímu období jeho uvěznění, společně s Kramářem byl Rašín odsouzen k smrti za vlastizradu. Později jim byl trest změněn a byli přesunuti do jiného vězení. A následně se dozvěděli, že jako političtí vězni dostali amnestii. Zastihujeme ho tedy i po vrcholu jeho boje proti monarchii,“ osvětluje svoji roli Vetchý.

Role prvního ministerského předsedy ČSR Karla Kramáře se chopil Miroslav Donutil: „Kramář byl velký a zajímavý člověk, který s Rašínem vedl spory a své zájmy prosazoval vehementně, ale v těch nejdůležitějších záležitostech se vždy potkali. A společně za své zájmy bojovali. Jeho žena skrze něj celou dobu prosazovala, aby se naše země staly součástí carského Ruska. K tomu nedošlo, protože Rakousko prohrálo válku, a my jsme se osamostatnili jako Československo.“

Ve filmu uvidíme i Zuzanu Stivínovou, Lenku Vlasákovou, Viktora Preisse, Petra Štěpána, Jaroslava Plesla, Tomáše Töpfera a mnoho dalších.

Jak to vypadalo na natáčení filmu Rašín, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací