Filmové události #47/17: Vyšla upoutávka s Ježíšem a Máří Magdalénou, Marhoul dotáčí Nabarvené ptáče

Rooney Mara jako Máří Magdaléna do kin přijde v březnu.
 
 
 
Čech zfilmoval povídku spisovatele Kinga. Scott stíhá premiéru i s přetáčením Spaceyho. Do kin se chystá Ježíš Kristus a Maří Magdaléna. Marhoul finišuje s pracemi na Nabarveném ptáčeti. Netflix plánuje.

#47/17

Robinu Kašpaříkovi se povedlo zfilmovat povídku Stephena Kinga. Český filmař v patnácti minutách vytvořil sci-fi horor Jsem brána, na nějž si brousil zuby už od chvíle, co Kingovu povídku četl. Spisovatel svolil a Kašpařík tak za pomoci nejmodernějších technologií přistoupil k dílu. Práva získal za dolar, příběh kosmonauta natočil jeho mezinárodní tým bez nároku na honorář. Už scénář však působí velmi profesionálně a vtahuje do atmosféry. V hlavní roli poutá mim Radim Vizváry, loňský laureát Thálie za pantomimu.

Film o osudové ženě Ježíše Krista natočil Garth Davis, autor seriálu Na jezeře a loňského dvěma cenami BAFTA a šesti nominacemi ověnčeného filmu Lion. Do ústřední role biblického příběhu Máří Magdaléna obsadil Rooney Maru (Muži, kteří nenávidí ženy, Carol), Ježíše si zahrál Joaquin Phoenix (Walk the Line, Noc patří nám). Epicky vypadající snímek, aspoň soudě dle audiovizuálně líbivého traileru, dorazí do českých kin 22. března 2018. 

Ve čtvrtek se v Praze mimořádně odpromítal téměř 70 let starý film Freda Zinnemanna. Snímek Poznamenaní, který získal Oscara, znamenal i první střípek úspěchu české krve, hrál v něm totiž hlavní dětskou roli Ivan Jandl. Hrál devítiletého chlapce, který se vrací z Osvětimi a poznamenaný touto zkušenosti ztratil řeč a paměť. Jandl, který v roce 1987 zemřel, si cenu nemohl vyzvednout.

Přetočeno, hotovo. Na vypravení do kin je připraveno drama Ridleyho Scotta Všechny prachy světa. Poté, co se v rámci kampaně a následné mediální štvanice dostalo na Kevina Spaceyho, rozhodl se Scott spolupráci na filmu s ním ukončit. V důsledku toho se Spaceyho scény musely znovu přetočit s Christopherem Plummerem, čímž se premiéra posunovala. Do Česka film přijde na konci ledna.

Václav Marhoul už se blíží ke konci natáčení. Připravuje Nabarvené ptáče podle stejnojmenné knihy Jerzy Kosińského. Ve snímku hrají Pavel Kříž, ale i Harvey Keitel nebo Julian Sands.

Netflix potvrdil druhou řadu Mindhuntera Davida Finchera. Vyšetřovatelé sériových vrahů tentokrát budou nahlížet do hlav pachatelů bezmála třicítky vražd na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let v americké Atlantě. A pozor. Další řady se asi dočkají i čerstvě nabažení příznivci Stranger Things, kteří sjeli řadu druhou. Třetí série by měla mít dílů osm.

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací