Marta Jandová pokřtila knihu Příběh Berlín

Novináři Martin Jonáš a Veronika Jonášová zvou na procházku Berlínem.
 
 
Bývalý zpravodaj ČT v Německu Martin Jonáš a novinářka Veronika Jonášová strávili v Berlíně několik let, a i když Veronika prozrazuje, že se nejednalo o lásku na první pohled, Berlín si zamilovala. Prostřednictvím knihy Příběh Berlín se nám snaží spolu s manželem představit město tak, jak ho nepopisují v klasických průvodcích.

Téměř 250 stránková kniha nabízí nejen spoustu fotografií, ale i zajímavé příběhy, zmínky o inspirujících osobnostech, vlastní zkušenosti manželského páru a mnoho dalšího.

Kmotrou knihy se stala zpěvačka Marta Jandová, která se v Německu cítí jako doma. Na její tamní koncerty chodí zástupy fanoušků. Na slavnostním křtu prozradila, že je velmi ráda, že budeme moci Berlín a Němce poznat i z jiné stránky, protože se jedná o velmi milé a přátelské lidi, o kterých si většina z Čechů myslí, že jsou chladní a studení. Ale opak je pravdou.

Poté, co se Příběh Berlín vykoupal v šumivém moku, mohli všichni přítomní zhlédnout poutavou video-prezentaci a přátelsky si popovídat na vánočně laděném setkání.

 

 

Anotace knihy Příběh Berlín:

Hitlerův i Honeckerův bunkr, nejdivočejší noční kluby, uprchlické kempy, místa, kde Angela Merkelová rozhoduje o osudu Evropy. Berlín je město s barvitou historií a fascinující současností, plné života, módy, umění, energie a neustálých změn. Martin Jonáš německou metropoli důkladně poznal jako student i jako zpravodaj České televize, kde pracoval na několika stovkách reportáží. Veronika Jonášová je dlouholetá novinářka a o Berlínu a německé politice pravidelně psala například do deníku E15. Jejich společná kniha je nejen čtivým průvodcem nejmodernějších a v češtině takřka nepopsaných dějin města, ale najdete v ní i informace, o kterých se v běžných průvodcích zaručeně nedočtete. Kniha vybízí k intenzivní, angažované pouti městem, kde místa ožívají příběhy a za fasádou nenápadných ulic vyvstává stále živá a často mimořádně dramatická minulost. Znalost místní topografie se prolíná s reportážními zkušenostmi, příběhy a zmínkami o inspirujících osobnostech. To vše je doplněno nádhernými fotografiemi.

 

Jak to na slavnostní akci vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací