Nejočekávanější i překvapující pokračování oblíbených filmových sérií v roce 2018

Sequely ve znamení superhrdinů, dinosaurů a čarodějů.

Rok 2018 zahájil svoji vládu. Jako vždy je na místě, připomenout si, na jaká pokračování oblíbených i nekončících ság se můžeme těšit. Vezměme to tedy chronologicky.

Insidious: Poslední klíč

česká premiéra: 4. leden, režie: Adam Robitel


Začátek roku odstartuje čtvrtá část populární hororové série, která odhalí záhadnou historii vyhledávané démonoložky Elise. Ta se díky klientovi vrací zpátky domů, kde se musí vyrovnat se svojí minulostí.

Labyrint: Vražedná léčba

česká premiéra: 25. leden, režie: Wes Ball

Oblíbená sci-fi trilogie Labyrint se konečně dočká finále. V závěrečném díle se hrdina Thomas vydává na zatím nejnebezpečnější misi, aby našel lék na smrtelnou nemoc.

Padesát odstínů svobody

česká premiéra: 8. únor, režie: James Foley

Postelové hrátky pokračují, sexy trilogie se uzavírá. Fanoušci padesáti odstínů se mohou těšit na závěrečnou podívanou a rozuzlení osudů Anastasie a Christiana.

Pacific Rim: Povstání

česká premiéra: 22. březen, režie: Steven S. DeKnight


Kaiju jsou obrovská monstra, která útočí na obyvatele Země. Známe už například Godzillu a King Konga, zde se seznamujeme s novou podobnou příšerou. A je jen na nové generaci pilotů speciálních bojových letounů, aby zvrátili blížící se hrozbu.

Noví mutanti

česká premiéra: 12. dubna, režie: Josh Boone

Nový snímek z řady příběhů o X-Menech. Tentokráte se setkáváme se skupinou pěti mladých mutantů, kteří jsou drženi v ústavu, kde objevují svoje zvláštní schopnosti a musí se vyrovnat se svým osudem.

Avengers: Infinity War

česká premiéra: 26. duben, režie: Anthony Russo, Joe Russo

Avengers jsou zpátky! A tentokráte se spojují s hrdiny, jako jsou Strážci Galaxie, Spider-Man, Doctor Strange, Black Panther a mnozí další. Zkrátka se musí spojit všichni superhrdinové světa, aby se společně postavili zlověstnému Thanosovi, který chce posbírat šest Infinity Stones, pomocí kterých ovládne vesmír. Třetí díl Avengers je beze sporu nejočekávanějším filmem z řady MCU snímků.

Deadpool 2

česká premiéra: 31. květen, režie: David Leitch

Jak se zdá, jaro 2018 bude ve znamení superhrdinů. Na plátna kin se vrací i oblíbený sprosťák v červeno-černém kostýmu, který rád probourává bariéry a hovoří přímo k divákům. Ano, Deadpool je zpět a tentokrát si na pomoc přizval i svého oblíbeného komiksového parťáka Cabla, takže je jasné, že to bude jízda.

Jurský svět: Zánik říše

česká premiéra: 21. červen, režie: J. A. Bayona


Tak chvíli pauza od superhrdinů a hurá za dinosaury. Pokračování Jurského světa se odehrává čtyři roky po uzavření parku. Problém nastává, když se na ostrově probouzí spící sopka, a tak se hrdinové předchozího filmu, Owen a Clair, vydávají zachránit zbylé dinosaury před vyhynutím. V novém snímku se mimo jiné vrací i Jeff Goldblum ve své slavné roli, takže se jistě máme na co těšit.

Ant-Man and the Wasp

česká premiéra: 5. červenec, režie: Peyton Reed

A teď zase zpátky ke komiksům. Nejmenší marvelovský hrdina je opět v akci! A tentokrát má pomoc v podobě stejně drobounké Wasp. Spolu se vydávají na důležitou misi, na které odhalují skrytá tajemství z minulosti.

Hotel Transylvánie: Příšerózní dovolená

česká premiéra: 12. červenec, režie: Genndy Tartakovsky

Známá rodinka strašidel se vrací a tentokrát se vydává na dlouho zaslouženou dovolenou na výletním parníku. Všechno probíhá hladce, dokud se Drákula nezamiluje…

Mamma Mia: Here We Go Again!

česká premiéra: 19. červenec, režie: Ol Parker

Jé jé, už je to zas! Na plátna se vrací oblíbený letní muzikál s Meryl Streep a spol. Prozatím víme, že v pokračování se mimo jiné dozvíme něco nového i o událostech z mládí našich hrdinů. A samozřejmě k tomu nebudou chybět ani písně nejslavnější švédské kapely.

Mission: Impossible 6

česká premiéra: 2. srpen, režie: Christopher McQuarrie


Agent Ethan Hunt je po třech letech zpátky. O ději toho zatím není mnoho známo, víme akorát, že se můžeme těšit na zatím údajně nejnebezpečnější kaskadérský kousek Toma Cruise, a to už něco znamená!

Úžasňákovi 2

česká premiéra: 2. srpen, režie: Brad Bird

Čtrnáct let po prvním dílu se vrací jedna z nejpopulárnějších superhdinských rodinek. Tentokrát se příběh zaměří na nejmladšího člena klanu Parrových, tedy Jack-Jacka a jeho rozvíjející se schopnosti. Úžasňákovi 2 představují jedno z nejočekávanějších pokračování příštího roku.

The Equalizer 2

česká premiéra: 16. srpen, režie: Antoine Fuqua

Danzel Washington je zpátky v akci coby agent v důchodu Robert McCall. Vedle něj se v novém snímku objeví například Pedro Pascal či Bill Pullman a další.

X-Men: Dark Phoenix

česká premiéra: 1. listopad, režie: Simon Kinberg

Kromě Nových mutantů se fanoušci v roce 2018 dočkají ještě jednoho snímku ze světa mutantů. Příběh, navazující na X-Men: Apokalypsa, se zaměřuje na mladou Jean Grey. Ta objevuje svoje neuvěřitelné schopnosti, které jí začnou ovládat a promění ji v její zlé alter ego, které známe z komiksů jako Dark Phoenix. Jak se k tomu postaví tým vedený mladým Profesorem X?

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

česká premiéra: 15. listopad, režie: David Yates

Druhý z pěti připravovaných snímku z magického světa. Opět se setkáváme s Mlokem Scamanderem a jeho společníky. V novém díle mimo jiné potkáme i mladého Brumbála v podání Jude Lawa, je tedy jisté, že se máme na co těšit.

Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2

česká premiéra: 22. listopad, režie: Phil Johnston, Rich Moore

Poslední film na seznamu je animák pro děti i pro dospělé. Raubíř Ralph je zpátky! Tentokrát s kamarády objevuje wifi router, pomocí kterého se dostávají do nového do světa internetu. Na svém dobrodružství potkává Ralph mimo jiné ty nejznámější disneyovské princezny jako je Elsa, Mulan, Belle, Ariel, Popelka a mnohé další!

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací