Vánoční večírky ve filmu: na který byste chtěli zajít?

Takhle to o Vánocích radši nerozjíždějte…
 
 
Vánoční svátky slavíme různě. Setkáváme se s přáteli, obcházíme firemní večírky. Někdo tráví čas s rodinou a dojde na hádky, jiní jsou radši sami nebo s lahví alkoholu. Jak se ale slaví Vánoce ve filmu? A to ne v pohádkách, ale u všech ostatních žánrů? Podívejte se na snímky s těmi nejzábavnějšími nebo nejšílenějšími vánočními večírky. 
 

 
 

Santa je úchyl! / Bad Santa (2003)

Komedie

Willie (Billy Bob Thornton) je zločinec, jehož celý život je jedna velká párty. V předvánočním období pracuje jako Santa a musí být milý na děti, které mu lezou na klín, i když by si radši povídal jedině s lahví vodky. Navíc se svým kumpánem vymyslí pořádnou vánoční loupež, ale jak to půjde s nějakou tou promile v krvi? To se divák dozví v téhle nekompromisní komedii, která si s Vánocemi nebere servítky.

Prázdniny / The Holiday (2006)

Romantický / Komedie

Pokud už jste unavení z pohádek, trhlá komedie vám určitě přijde vhod. Jennifer Aniston má v plánu zavřít firmu svého bratra (T.J. Miller), jedinou nadějí je uzavření obchodu s významným klientem. Jason Bateman se svým šéfem tedy hodlají uspořádat obří vánoční večírek, který jim má pomoct kontrakt získat. Místo toho si samozřejmě nadělají spoustu problémů a bude to pořádně divoké…

Pařba o Vánocích / Office Christmas Party (2016)

Komedie

 

Amanda (Cameron Diaz) a Iris (Kate Winslet) se chtějí na Vánoce vyhnout veškeré společnosti a především mužům. Jejich zlomená srdce potřebují alespoň jednou za rok oddych. A tak si pořádají vánoční večírek každá sama pro sebe. Aby to bylo zajímavější, prohodí si nad dva týdny domy, aby jim nic nepřipomínalo minulost. Zklamaná Angličanka tak putuje do vily v L.A., rozmazlená Američanka zase skončí v zapadlé chatce na zasněženém venkově. Ale s lahví vína bude určitě lépe… pokud se neobjeví nějaký muž!

Smrtonosná past / Die Hard (1988)

Akční / Thriller

Vánoční firemní večírky mohou dopadnout hrozně z různých důvodů. Ať už proto, že se moc opijete, řeknete něco nevhodného před šéfem, nebo podpálíte výzdobu. Ale o dost horší je, když máte nezvaného hosta, a tím je terorista Alan Rickman, který vás vezme jako rukojmí. A nedonesl na oslavu žádné dobré šampaňské, jak se sluší, nýbrž pořádnou zásobu výbušnin. V tu chvíli nezbývá než doufat, že se dostaví i Bruce Willis a zachrání situaci.

Deník Bridget Jonesové / Bridget Jones’s Diary (2001)

Komedie / Romantický

Bridget trápí věk, nadváha a závislost na cigaretách a alkoholu. Tedy nejvíc ji trápí hlavně to, že všichni kolem už žijí v páru a ona pořád ještě nepotkala toho pravého. Chvíle, kdy si tyhle své problémy uvědomuje nejvíc, je večírek o svátcích u její matky. Je tu punč, nakládačky, strýček, co jí osahává zadek, sousedky, které ji soudí. A každý rok nějaký zoufalec, se kterým ji chce matka seznámit. Nebo že by to tentokrát mohl být ten pravý?

Pelíšky (1999)

Komedie / Drama

Vánoční oslavy pěkně po česku. Alkohol teče proudem, tety a babičky chodí na návštěvu, sousedé si jdou po krku, zpruzení puberťáci se hádají s rodiči. Pelíšky se staly kultem, a i když se jejich děj odehrává v průběhu roku, nejvýraznější jsou právě Vánoce. Taky u vás doma měříte medvěda, když se trochu napijete?

Gremlins (1984)

Komedie / Horor

Abychom byli fér, Vánoce nemusí slavit jen lidé. Někdo obdarovává také svoje domácí mazlíčky novými hračkami a pamlsky. V komediálním hororu z roku 1984 si udělají pořádný vánoční večírek čínské příšerky Gremlins. I když správný hostitel by měl nějaké dobroty podávat pořád, těmhle zeleným potvůrkám už nesmíte po půlnoci dát ani sousto. Jinak s nimi přestává být legrace. Malé městečko Kingston Falls na tyhle svátky jen tak nezapomene…

Zatímco jsi spal (While You Were Sleeping) (1995)

Komedie / Romantický / Rodinný

Lucy (Sandra Bullock) je opuštěná samotářka bez rodiny a přátel. Jedinou radost jí dělají letmá setkání s Peterem (Peter Gallagher), který je její životní láskou. Tedy tak si to alespoň vysnila. Ve skutečnosti mu jen každý den prodává lístek na metro, aniž by spolu kdy promluvili. Jednou Peter nešťastnou náhodou upadne do kolejiště a Lucy ho zachrání. Její vysněný zůstává v kómatu v nemocnici, ale když ho navštíví příbuzní, považují hrdinku za Peterovu přítelkyni a pozvou ji na vánoční oslavu. Budou to zajímavé svátky, protože je tu i nezadaný bratr Jack (Bill Pullman) a navíc, co bude, až se Peter probudí?

Vánoční příběh / Un conte de Noël (2008)

Komedie / Drama

V pokračování úspěšné komedie s Milou Kunis, Kathryn Hahn a Kristen Bell prožívají naše hrdinky celkem spokojené předvánoční období, dokud… se nezjeví na scéně jejich matky. Samozřejmě se začnou svým dcerám hned montovat do života i do organizace Vánoc. A protože v určitém věku už si prostě nikdo nechce nechat radit od maminky, tak se ústřední trojice vzbouří a vyráží na vánoční tah prakticky kamkoli: do obchoďáku, do strip klubu, nebo klidně na trampolíny.

Matky na tahu o Vánocích / A Bad Moms Christmas (2017)

Komedie

Tato francouzská temná komedie Arnauda Desplechina nám ukáže, že důvody k uspořádání oslavy bývají různé. Dokonce i to, že potřebujete dárce kostní dřeně. A tak se schází po velmi dlouhé době celá rodina Vuillardových. Její členové se nikdy nevzpamatovali ze smrti jednoho z nich a ani z dalších křivd. Tohle nebude jen tak nějaké poklidné vánoční setkání… V hlavních rolích se můžete těšit na Catherine Deneuve či Mathieua Amalrica.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací