Recenze: Největší showman / The Greatest Showman

Vítejte a usaďte se, za chvíli začne taková show, jakou jste ještě neviděli!
 
 
 
Jako syn chudého krejčího toho Phineas Taylor Barnum nikdy neměl moc. Ovšem, už když byl kluk, měl velké sny, kterých se nehodlal jen tak vzdát. Když konečně založí rodinu se svoji dětskou láskou Charity, slíbí si, že bude vždy dělat vše, aby jí učinil šťastnou. Jednoho dne však ztrácí svoji práci a musí začít na novo. Za pomoci své fantazie a dvou malých dcer dostane nápad vytvořit něco doposud nevídaného. Dá dohromady ty nejzvláštnější jedince, jací existují, od vousaté zpěvačky, přes největšího i nejmenšího muže, po lvího kluka a další. Společně vytvoří velkolepou podívanou a baví stovky diváků. Svým činem tak dá P. T. Barnum domov a rodinu lidem, které společnost už předem odsoudila.

Gracey si pro nás připravil opravdu velkolepou podívanou, která hýří barvami, skvělými muzikálovými čísly a talentovaným hereckým obsazením.Režisérem tohoto pompézního muzikálu, inspirovaného skutečnými událostmi, je Michael Gracey, o scénář se pak mimo jiné postaral Bill Condon (Kráska a zvíře). I když je jejich pojetí příběhu P. T. Barnuma v některých ohledech odlišné od reality (například se opomíjí, k čemu všemu nutil členy svého představení, a že všechno nebylo tak růžové), jde stále o zajímavý pohled na život této osobnosti. Udělat z biografického materiálu muzikál totiž chtělo značnou dávku odvahy a fantazie, a to tvůrci nepostrádali. Samotný projekt vznikal několik let a výsledek opravdu stojí za to. Gracey si pro nás připravil opravdu velkolepou podívanou, která hýří barvami, skvělými muzikálovými čísly a talentovaným hereckým obsazením.

Coby hlavní hrdina se tu představuje Hugh Jackman. Tento Australan není ve světě muzikálů nováčkem a chová k nim velkou lásku. V tomto ohledu je jeho nejznámější rolí Jean Valjean v Les Misérables. I zde předvádí procítěný výkon coby postava s téměř nakažlivým nadšením pro všechno. Navíc jeho hudební čísla jsou dokonalá jak z pěveckého, tak i tanečního hlediska. Z jeho výkonu je zkrátka znát, že si roli opravdu od srdce užíval. Jeho společníka ztvárnil Zac Efron. Můžeme zde pozorovat značný posun od dob Muzikálu ze střední, už zkrátka dospěl a projevuje se jako nadaný herec. Po hudební stránce je patrné, že mu muzikály prostě sedí. Navíc má jeho postava hloubku a potřebné emoce. Nutno podotknout, že když je na plátně Zac a Zendaya (v roli akrobatky, do které se zamiluje) je zcela patrné jiskření mezi nimi, což přidává na zážitku z filmu. Zendayu je navíc nutno pochválit za její odvahu a talent, většinu scén na visutých hrazdách totiž absolvovala sama bez pomoci kaskadérů, protože tvůrci chtěli, aby výsledek byl co nejautentičtější, stačí snad jen dodat, že to stálo za to. V dalších rolích se pak objevili Michelle Williams, Rebecca Ferguson, Paul Sparks, Keala Settle, Sam Humphrey a další.

Samozřejmě nejdůležitější na celém snímku jsou jeho hudební čísla, o která se postarali skladatelé John Debney, Joseph Trapanese, Benj Pasek a Justin Paul. Ti poslední dva loni získali Oscara za svůj podíl na úspěšném muzikálu La La Land. Lze skoro s jistotou říct, že ani letos je nemine přinejmenším nominace. Příběh oplývá úchvatnými písněmi, které ho doplňují a dotváří celkovou atmosféru. Romantické Rewrite The Stars v podání Zendaya a Zac Efron, inspirativní This Is Me, ve kterém se předvedla Keala Settle jako velký nový talent nebo The Greatest Show v podání skoro celého ansámblu, která se nese celým filmem už od samého začátku až do konce. To vše a mnohem více je součástí úžasného soundtracku.

Největší showman už v traileru slibuje velkolepou podívanou, a toho se jako diváci dočkáme. Barevné kostýmy a masky, kouzelné prostředí, úchvatná hudební čísla, kvalitní herecké výkony a zajímavý příběh s pozitivním posláním. To vše vystihuje prvotinu režiséra Michaela Graceyho. P. T. Barnum dal zázemí lidem, které odsoudila společnost i jejich rodiny, a to je jistě inspirativní. Nezbývá než jen dodat, že na tuhle show jen tak nezapomeneme.
 
 

Tak co? Ťukneme si na to naše nové partnerství?


 
 

Láska na první pohled a výjev skoro jako ze Stvoření Adama.


 
 

Romantika pod plachtou.


 
 

90%

Největší showman / The Greatest Showman

Největší showman už v traileru slibuje velkolepou podívanou, a toho se jako diváci dočkáme. Barevné kostýmy a masky, kouzelné prostředí, úchvatná hudební čísla, kvalitní herecké výkony a zajímavý příběh s pozitivním posláním. To vše vystihuje prvotinu režiséra Michaela Graceyho. P. T. Barnum dal zázemí lidem, které odsoudila společnost i jejich rodiny, a to je jistě inspirativní. Nezbývá než jen dodat, že na tuhle show jen tak nezapomeneme.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací