Recenze: Ladíme 3 / Pitch Perfect 3

Potřetí a naposled.
 
 
 
V prvním díle děvčata se svou a cappella skupinou vyhrály národní šampionát, v pokračování se staly celosvětovými mistryněmi. Ve třetím díle se však budou muset poprat s ještě větší výzvou: se skutečným životem. Už opustily zdi školy a musí si najít zaměstnání, které je uživí a zároveň snad bude i naplňovat. Lásky z vysoké už jsou zapomenuty, jedinou jistotou je pevné přátelství, protože jejich hudební úspěchy jsou dávno minulostí. Nám známé Barden Bellas už nahradily jiné, mladší krásky.

Snaží se soutěž vyhrát, protože si nedovedou představit, jak žít normální život. Když ale dostanou příležitost dát se zase dohromady, neváhají ani minutu a vyrazí na turné po vojenských základnách, aby bojovaly s jinými skupinami (tentokrát s nástroji) o příležitost stát se předskokany na nadcházející koncertní šňůře DJ Khaleda. Bellas s diváky se tedy podívají do Evropy, setkají se s nějakými těmi fešnými vojáky, a užijí si pohostinnost luxusních hotelů. Snaží se soutěž vyhrát, protože si nedovedou představit, jak žít normální život.

Nejslibnější hudebnice Beca (Anna Kendrick) je tentokrát trochu zastíněna Tlustou Amy (Rebel Wilson). Tu totiž vypátral její otec, zlodějíček Fergus (John Lithgow). I když chvilku předstírá, že jde o dojemné setkání, brzy odhalíme jeho pravé úmysly: chce Amy využít k získání ohromného dědictví, protože sám se topí v dluzích. A kvůli penězům je ochotný i zabíjet, takže Bellas tentokrát hrozí opravdové nebezpečí.

Třetí díl je ještě vzdálenější realitě, snad proto, že už se nedrží v mantinelech vymezených školou. Ovšem Ladíme se nikdy nebralo vážně, takže to ani příliš nevadí. Alespoň si užijeme trochu akce v pasážích ve stylu agentských filmů. Jinak nechybí klišé prosťoučkých komedií. Například kéž by hledání životního partnera bylo tak jednoduché, jako v těchto filmech – prakticky jakýkoli muž, který se objeví na scéně, je perfektním protějškem některé z dívek.

Muzika nás čeká hlavně v první třetině a pak se na ni trochu zapomene, bohužel. Čekají nás ale příjemné předělávky hitů Britney Spears, Pink, Sii, Aviciiho nebo George Michaela. Nechybí komentáře Elizabeth Banks a Johna Michaela Higginse. Tvůrci se pokusili závěrečný díl série trochu ozvláštnit, ale moc dobře věděli, že nemá cenu nic zásadně překopávat.

Trojka asi nepřiláká žádné nové fanoušky, ale kdo má rád předchozí díly, neměl by být zklamán. Jde o nenáročnou a naivní podívanou, prokládanou hudebními čísly s pěknými tanečky a kostýmky, se zářivým talentem Anny Kendrick a sarkastickými vtípky nevybíravé Amy.
 
 

Bellas se můžou naposled navléct do slušivých kostýmků a zazářit.


 
 

… nebo udělat nějaký trapas, jako obvykle.


 
 

Uniformy rozhodně nesluší jen mužům!


 
 

50%

Ladíme 3 / Pitch Perfect 3

Trojka asi nepřiláká žádné nové fanoušky, ale kdo má rád předchozí díly, neměl by být zklamán. Jde o nenáročnou a naivní podívanou, prokládanou hudebními čísly s pěknými tanečky a kostýmky, se zářivým talentem Anny Kendrick a sarkastickými vtípky nevybíravé Amy.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací