Jak se oslavuje Silvestr a vítá nový rok ve filmech?

Naše filmové tipy využijete jak na Nový rok, tak po celý rok.

Jak filmoví hrdinové tráví přelom roku? Zamilovávají se, rozchází se, opíjí se, nebo taky bojují o život. Záleží na tom, jaký žánr máte rádi. A tyhle snímky se hodí výborně jak k oslavě Silvestra, tak k odpočívání po bujarých oslavách…

200 cigaret

Když pořádáte silvestrovskou oslavu a nikdo nedorazí, asi máte hodně mizerné kamarády. To napadá i hostitelku Monicu. Sledujeme její narůstající zoufalství, stejně jako stoupající hladinu alkoholu v krvi. A její přátelé se zatím potulují po městě a mají vlastní zábavu. Dorazí nakonec? V této posmutnělé komedii si zahráli Ben a Casey Affleckovi, Kate Hudson či Courtney Love.

Když Harry potkal Sally

Kdo by nechtěl začít nový rok nalezením nové lásky? Starší romantické komedie jsou o něco půvabnější než kousky, které se točí dnes. A tenhle příjemný příběh o tom, jak k sobě hledali cestu Harry (Billy Crystal) a Sally (Meg Ryan), obsahuje kultovní scénu vyznání lásky za odpočítávání posledních sekund starého roku. Pro romantiky prostě povinnost!

Šťastný Nový rok

Téma tohoto snímku je hned každému jasné. O styl Lásky nebeské se pokouší i tato směsice příběhů, která se odehrává na Silvestra a ke konci se cesty hrdinů propojují. Ve snímku z roku 2011 nemůže chybět plejáda známých tváří, jako například Robert De Niro, Halle Berry, Ashton Kutcher, Sarah Jessica Parker, nebo Michelle Pfeiffer. O žádnou náročnou podívanou se rozhodně nejedná, spíše o odpočinkovou záležitost.

Poseidon

Na Silvestra se nemusíte podívat jen na dno lahve, ale klidně i na dno oceánu. To, když chcete nový rok přivítat na palubě velkolepé lodi, ale do oslav zasáhne bouře, která jaksi všechno převrátí vzhůru nohama. Kurt Russell, Richard Dreyfuss a další pasažéři se pokouší zachránit pod taktovkou Wolfganga Petersena. Sice se objevují díry v ději stejně často jako v lodi, ale příznivci akčního žánru jistě prominou.

 

Krotitelé duchů II 

Víte, jaká párty rozparádí i Sochu Svobody? Samozřejmě, že ta silvestrovská! Bill Murray a Dan Aykroyd musí znovu zachraňovat New York, stejně jako nevinné miminko. I když jde o druhý díl, Krotitelé stále válí. Na efektech se samozřejmě už podepsal zub času, ale humor nestárne a třeba si i vzpomenete, že jste se u téhle komedie jako malí dokázali i bát.

Hříšné noci

V dramatu s Markem Wahlbergem, Julianne Moore a Heather Graham nahlédneme do zákulisí filmového pornoprůmyslu 70. let. Mimo jiné nás režisér Paul Thomas Anderson vezme na pěkně divokou silvestrovskou oslavu, kterou možná někdo ani nepřežije… Dobrá, asi není co závidět, ale jinak provokující film o sexu, drogách, cestě na vrchol i pádu na dno stojí za to!

Kmotr II

Je vůbec nutné představovat tuhle mafiánskou klasiku, skvěle napsanou, zrežírovanou i zahranou? Jeden z nejlepších filmů v historii obsahuje také scénu z novoroční oslavy. Přehlídka krásných šatů a obleků na míru, prostě zábava na úrovni. Ale už se blíží Michael Corleone (Al Pacino), od kterého byste obejmout určitě nechtěli…

Sex ve městě

Carrie (Sarah Jessica Parker) a její kamarádky z kultovního seriálu to vždy uměly na každém večírku roztočit. A když se podívaly na filmové plátno, Silvestr u nich nemohl chybět. Ovšem nejde tu jen o oslavy, protože příběhy těchhle stylových žen měly vždy nějaký ten přesah. Na Mirandu dolehne tíha samoty, ale naštěstí má ty pravé přátele, kteří nedopustí, aby do nového roku vstupovala sama a nešťastná.

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací