První Severský filmový čtvrtek roku 2018 nabídne dokument Optimistky

Novou filmovou sezónu zahájíme sportem.
 
 
 Že se dá sportovat prakticky v každém věku nám názorně předvede první Severský filmový čtvrtek roku 2018. Skandinávský dům nás totiž 4. ledna zve na humorný i dojemný dokument o jednom netradičním volejbalovém týmu. Snímek Optimistky se v Norsku těšil vynikajícím ohlasům, a to především díky upřímnosti a opravdovosti protagonistek.

Než budeme moci v kině Evald zhlédnout film plný humoru a hřejivého optimismu s důrazem kladeným na přátelství, připravili si pro nás pořadatelé krátký úvod o norské dokumentární tvorbě.

Co: Severské filmové čtvrtky – Optimistky (Optimistene)

Kde: Kino Evald v Praze

Kdy: 4. ledna 2018 v 19:00

Vstupné: 120 Kč

Verze: v originálním znění s českými titulky

Podrobnosti: skandinavskydum.cz

Synopse filmu Optimistky:

V norském městě Hamar se pravidelně schází dámy od 66 do 98 let, aby si zahrály volejbal. Trénují spolu každé pondělí, přesto dosud nikdy neabsolvovaly opravdový zápas. Rády by to změnily, ale kde najít soupeře? A nepřemůže sportovkyně nakonec nervozita? Snímek sleduje cílevědomou 98letou kapitánku Goro i ostatní členky týmu během jejich tréninku a příprav na osudové utkání, a nahlíží tak i do všedního života seniorů plných elánu a životního optimismu. Soupeře nakonec najdou v sousedním Švédsku. Na opačnou stranu hřiště se proti nim postaví mužský seniorský tým. Jak tahle švédská odysea dopadne?

 

Režie: Gunhild Magnor

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací