Filmové události #02/18: BAFTA, Critics Choice Awards i Festival krátkých filmů

Sezóna filmových ocenění je oficiálně v plném proudu.
 
 
Známe vítěze Zlatých glóbů. Tátova volha se dočkala traileru. Jak jsem poznal vaši matku nově na Prima Comedy Central.  Dokumentární snímek Teslův paprsek smrti: Odtajnění vraždy na Discovery Channel. David Letterman je zpátky v novém pořadu.

 

#02/18

Uskutečnilo se předávání cen Golden Globes. Nejvíce sošek získal snímek Tři billboardy kousek za Ebbingem, který vyhrál hned ve čtyřech kategoriích, mimo jiné si odnesl i cenu za nejlepší film. V hereckých kategoriích pak uspěli Gary Oldman, Frances McDormand, James Franco, Saoirse Ronan a další. V televizních oceněních pak dominovaly Sedmilhářky.

Víme, kdo se utká o britské filmové ocenění BAFTA. S počtem dvanácti nominací vévodí snímek Tvář vody režiséra Guillerma del Tora. O sošku za nejlepší film se s ním utkají Dunkerk, Nejtemnější hodina, Tři billboardy za Ebbingem a Call Me By Your Name. V hereckých kategoriích se pak střetnou například Jamie Bell, Daniel Day-Lewis, Gary Oldman, Annette Bening, Sally Hawkins, Margot Robbie, Willem Dafoe, Hugh Grant, Woody Harrelson, Christopher Plummer, Kristin Scott Thomas, Octavia Spencer a další. Ceremoniálem, který proběhne 18. února, provede anglická herečka Joanna Lumley.

V Praze se uskuteční již několikátý ročník Festivalu krátkých filmů Praha. Letošní novinkou bude spojení virtuální reality s krátkým filmem. Festival proběhne od 17. do 21. ledna v kině Světozor a kině Pilotů.

Dnes už kultovní seriál Jak jsem poznal vaši matku se vrací na české televizní obrazovky. Nově ho budou moci fanoušci sledovat na kanálu Prima Comedy Central, kdy od poběží denně od 18:30 hned tři díly za sebou.

Awards season je již vskutku v plném proudu, pár dnů po Zlatých glóbech proběhly také ceny amerických filmových kritiků tedy Critics‘ Choice Movie Awards. Zde patřili mezi vítěze Guillermo del Toro, Gary Oldman, Frances McDormand, Sam Rockwell, Allison Janney, James Franco, Margot Robbie a další. Nejvíce cen si odnesla del Torrova Tvář vody, která měla zároveň i nejvíc nominací.

První ukázka nové tragikomedie Jiřího Vejdělka je tu. Ve snímku Tátova volha se v hlavních rolích předvedou Eliška Balzerová a Taťána Vilhelmová coby matka a dcera, které se po nečekané smrti otce vydávají po stopách jeho milenek hledat jeho údajného nemanželského syna. Ve vedlejších rolích se tu objevují Vilma Cibulková, Eva Holubová, Hana Maciuchová, Martin Myšička či Bolek Polívka a mnozí další.

Legendární moderátor talk show David Letterman je zpátky. Od 12. ledna je k vidění v novém pořadu stanice Netflix pod názvem My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman. V úvodním díle, který vyvolal značné ohlasy, byl jeho prvním hostem bývalý prezident Spojených států Barack Obama.

Na Discovery Channel poběží nový pořad o Nikolovi Teslovi. Dokument pod názvem Teslův paprsek smrti: odtajnění vraždy se zaměřuje na život, dílo a tajemnou smrt tohoto srbského génia. Diváci se mohou o vynálezci střídavého proudu, elektromotoru, rentgenu, dálkového ovládaní, bezdrátového přenosu nebo laseru dozvědět více již od soboty 27. ledna vždy od 22:00 hodin.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací