Desítka lednových knih od Albatros Media přinese zdravé svačiny, prezidenty, sněhuláka Olafa i kriminální příběhy

Kdo byli naši prezidenti, seznámení s Miguelem, Vánoce s Annou, Elsou a Olafem, román od Třeštíka či krimiseriál ČT, to vše nabídne leden plný napínavého i zábavného čtení.
 
 
 
Vánoční stres i lenošení a silvestrovskou oslavu máme za sebou. S příchodem nového roku je čas nejen na vzdělávání, ale i na romantiku, dětská dobrodružství, dobré jídlo či krimi příběhy. To vše (a mnohem více) nabízí knižní novinky od Mediální společnost Albatros Media a.s. Měsíc leden je obdobím, kdy se v České republice volí nový prezident. S knihou Prezidenti získáte šanci blíže se seznámit s muži, kteří stáli v čele republiky v minulosti. Tím ale vzdělávání nekončí. Začíst se můžeme do druhého dílu Světové osobnosti, jak je (možná) neznáte či poučné publikace Hezky česky aneb Češtinářské vychytávky. Mozkové závity budeme moci potrápit i s knihou Legendy kriminalistiky (krimiseriál České televize). Dlouhé lednové večery nám zpestří román Zdi tvé Michaela Třeštíka a společenský román Nazdar, vitamíne, který nabídne humorný i dojemný příběh o lásce. S love story ovšem nekončíme, Víš, že tě potřebuju? nás zavede až do New Yorku. Prahnete po chutném a rychlém jídlu? Přesně to nám poskytnou Zdravé svačiny do školy i do práce. A samozřejmě nesmíme zapomenout ani na děti. Tentokrát na ně čekají dvě knížky, jejichž hrdiny známe z kinosálů, a to Coco: Pohádkový román a Ledové království – Nejkrásnější svátky.

Coco: Pohádkový román

Autor: Kolektiv autorů

Anotace:

Seznamte se s Miguelem, nadaným dvanáctiletým klukem z malého městečka. Navzdory záhadnému rodinnému zákazu Miguel touží stát se slavným hudebníkem, jakým byl jeho idol Ernesto de la Cruz. V předvečer Dne zesnulých se mu naskytne příležitost odhalit staré tajemství a přispět k tomu, aby se rodina zase sešla. Spolu s věrným pouličním psem Dantem a tulákem Hectorem se vypraví na neobyčejnou cestu do Říše zesnulých a pozná pravdu o pohnuté minulosti vlastní rodiny.

Knížka podle filmového příběhu společnosti Pixar.

Cena: 229 Kč

Žánr: dobrodružství, pohádka

Počet stran: 128

Rozměry: 128 x 198 mm

Nakladatelství: Egmont

Datum vydání: 15. 1. 2018

Ledové království – Nejkrásnější svátky

Vánoce s Olafem – Příběhy z Arendelle

Ilustrace: Kolektiv autorů

Anotace:

Blíží se první Vánoce, které Anna a Elsa oslaví v Arendelle spolu.Vzpomenou si ještě, jaké tradice se v královské rodině vždy udržovaly? Olaf, nápomocný jako vždy, se rozhodne nachystat pro své kamarádky ty nejdokonalejší svátky. Společně se sobem Svenem se vydávají na cestu po království, aby poznali všechny tradiční zvyky a obyčeje. Podaří se jim připomenout královským sestrám to nejkrásnější z vánočních svátků?

Cena: 119 Kč

Žánr: obrázková kniha, pohádka

Počet stran: 24

Rozměry: 205 x 295 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 15. 1. 2018

 Zdi tvé

Autor: Michael Třeštík

Anotace:

Grafik Hynek je sice uznávaným umělcem, své životní dílo však dosud nevytvořil. Jeho žena Dana se po nehodě ocitá na vozíku a Hynka opouští. Mozaiku vztahů dotváří Danina sestra Soňa, obětavá vůči svým blízkým, avšak neschopná navázat partnerský vztah. Poutavý román je zasazen do poloviny osmdesátých let a zdařile nahlíží do života tehdejší společnosti.

Nejpevnější zdi si do cesty stavíme sami…

Cena: 369 Kč

Žánr: román

Počet stran: 472

Rozměry: 115 x 185 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 18. 1. 2018

 Prezidenti

Autor: Vladimír Liška

Anotace:

Jak prožívali svoji moc, ale i odpovědnost vůči občanům českoslovenští a čeští prezidenti? Jací to byli lidé? V čele naší republiky stálo za dobu její poměrně krátké existence jedenáct mužů, jejichž různorodé charaktery i schopnosti reflektují dějinné zvraty, kterým byl stát během své bouřlivé – nyní již staleté – historie vystaven.

Cena: 249 Kč

Žánr: poznání, vzdělání, životopis

Počet stran: 224

Rozměry: 145 x 205 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 18. 1. 2018

Světové osobnosti, jak je (možná) neznáte 2

Autor: Stanislava Jarolímková

Anotace:

Víte, že britská královna Viktorie svého budoucího manžela požádala sama o ruku, zavedla v zemi bílé svatební šaty i vánoční stromeček, a milovala jízdu vlakem? Že car Petr I. nenáviděl Kreml, nezaložil slavný Zimní palác a navštívil Čechy? A že první americký prezident George Washington nebydlel ani jediný den v Bílém domě?

Cena: 249 Kč

Žánr: světová historie

Počet stran: 304

Rozměry: 145 x 205 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 18. 1. 2018

 Legendy kriminalistiky

Autor: Miroslav Vaňura

Anotace:

Krimiseriál ČT o novodobých zločinech především z období divokých 90. let v knižní podobě nabízí pohled do zákulisí vyšetřování nejznámějších porevolučních kauz, např. orlických vražd, Biedermanova gangu nebo sériových vrahů manželů Stodolových. Odkrývá práci různých policejních složek od detektivů až po vyjednavače a seznámí čtenáře i s méně známými, ale o to děsivějšími případy vražd v kruhu rodiny. Případy přibližují vyšetřující policisté, příbuzní obětí, ale i sami vrazi. Unikátní fotodokumentace!

Zákulisí vyšetřování nejznámějších zločinů divokých 90. let.

Cena: 269 Kč

Žánr: česká historie

Počet stran: 256

Rozměry: 145 x 205 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 25. 1. 2018

Zdravé svačiny do školy i do práce

Autor: Jana Keithová

Anotace:

Přiznejme si, že dnešní uspěchaná doba přeje potravinám, které našemu zdraví příliš neprospívají. Pokud chcete jít jinou cestou a dát sobě a svým dětem skvělé a přitom zdravé pokrmy, vyzkoušejte tuto kuchařku. Připravte podle ní domácí zdravé svačiny, o kterých budete s jistotou vědět, že obsahují jen ty ingredience, které chcete.
Najdete zde recepty na slané i sladké pečivo, nepečené sladkosti, výborné pomazánky, domácí sýr či šunku.

Cena: 169 Kč

Žánr: zdravá výživa

Počet stran: 72

Rozměry: 170 x 243 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 25. 1. 2018

Hezky česky aneb Češtinářské vychytávky

Autor: Jana Skřivánková

Anotace:

Váháte, kde napsat i/y nebo mě/mně? Tak právě pro vás jsme dali dohromady mluvnické jevy, ve kterých lidé často chybují, a podívali se na ně jiným pohledem. Základní pravidla jsou vysvětlena pomocí mnemotechnických pomůcek, obrázků, básniček, krátkých modelových vět či analogií. Díky těmto vychytávkám si všechno jednou provždy zapamatujete a pochopíte.

Cena: 169 Kč

Žánr: základní školy

Počet stran: 112

Rozměry: 165 x 235 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 25. 1. 2018

 

 Víš, že tě potřebuju?

Autor: Estelle Maskame

Anotace:

Eden svého nevlastního bratra neviděla už skoro rok. Přestože svůj utajovaný vztah kvůli rodině ukončili, nemůže na Tylera stále zapomenout. Je sice šťastná se svým novým přítelem, jenže když od Tylera dostane zprávu, aby s ním strávila léto v New Yorku, je štěstím bez sebe. A tak spolu prožívají horké dny ve městě, které nikdy nespí, a staré touhy bublají pod povrchem. Jak dopadne jejich setkání? Odolají pokušení, nebo dají citům volný průběh?

Cena: 349 Kč

Žánr: literatura pro dívky, romantika, love story

Počet stran: 320

Rozměry: 135 x 203 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 25. 1. 2018

 Nazdar, vitamíne

Nazdar, hořčíku, ginkgo, rybí tuku!

Autor: Rachel Khongová

Anotace:

Život třicetileté Ruth se neubírá nejšťastnějším směrem. Těsně před Vánoci se rozejde se svým snoubencem a do toho ji překvapí zpráva z domova – její otec Howard Young, uznávaný profesor, ztrácí paměť. Ruth dává výpověď v práci, opouští velkoměsto a vrací se k rodičům, aby jim pomohla poprat se s novou situací. Pro zdraví otce udělá cokoliv, klidně i medúzovou polévku… Tragikomický román psaný formou deníku je dojemnou sondou do rodinných vztahů.

Humorný i dojemný příběh o lásce, ztrátě a vzpomínkách v těch nejrůznějších podobách.

Cena: 249 Kč

Žánr: román, společenský román, světová beletrie

Počet stran: 200

Rozměry: 120 x 185 mm

Nakladatelství: PLUS

Datum vydání: 29. 1. 2018

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací