Filmové události #03/18: Gianni Versace i Milada Horáková na Netflixu

Nová řada American Crime Story odkrývá tajemnou vraždu módního velikána.
 
 
Vyhlášeny nominace na Českého lva. Sundance Film Festival v plném proudu. Spielbergův film zakázán v Libanonu. Blíží se SAG Awards. Nový trailer snímku Tomb Raider. Betty White oslavila 96. narozeniny.

#03/18

Kanál Netflix uvedl novou řadu oblíbeného seriálu American Crime Story. Seriál se zabývá skutečnými kriminálními událostmi z historie Spojených států. V první řadě mohli diváci sledovat napínavé soudní řízení s O. J. Simpsonem, nyní si připomenou vraždu slavného módního návrháře Gianniho Versaceho. První díl odstartoval již 18. ledna. V ústřední roli se představuje Edgar Ramírez, v roli jeho vraha pak Darren Criss, Versaceho milence ztvární Ricky Martin a jako jeho sestra Donatella Versace se předvede Penélope Cruz.

A to není jediná novinka na Netflixu. První český film se totiž dočkal uvedení na tuto populární americkou stanici.  Česko tak od minulého týdne na Netflixu reprezentuje snímek Milada

Ve středu 17. ledna byly vyhlášeny nominace na Českého lva.  Nejvíce jich získala Bába z ledu. Úspěch slaví i Milada a Po strništi bos, ten si již odnesl cenu za Nejlepší filmový plakát a Cenu filmových fanoušků. Jedná se o jubilejní 25. ročník, a tak jsou pro vítěze přichystány zbrusu nové sošky. Ceremoniálem, který proběhne 12. února, provede moderátorka Adéla Vinczeová (Banášová).

Libanonská vláda se rozhodla nepromítat nový film Stevena Spielberga Akta Pentagon: Skrytá válka.  Odůvodněním je bojkot Izraele, kde Spielberg natočil Schindlerův seznam. Snímek s hvězdným obsazením (Tom Hanks  a Meryl Streep) se dočká české premiéry až v druhé polovině února.

Ve čtvrtek zahájil Robert Redford Sundance Film Festival. Ten probíhá každoročně ve čtyřech městech v americkém Utahu. Sundance se zaměřuje především na americké i mezinárodní nezávislé dokumentární, celovečerní i krátkometrážní filmy. Festival poběží až do 28. ledna.

Akční Tomb Raider se dočkala nového traileru. Snímek s Aliciou Vikander v hlavní roli bude v českých kinech k vidění od 15. března.

Americká herečka Betty White oslavila 17. ledna již 96. narozeniny. White se proslavila zejména seriálem The Golden Girls. Sama tvrdí, že do důchodu se ještě nechystá.

Sezóna filmových ocenění úspěšně pokračuje, už v neděli 21. ledna se uskuteční SAG Awards. O sošku z nejlepšího herce se utkají například Denzel Washington, Gary Oldman či James Franco, v dámské kategorii pak Judi Dench, Sally Hawkins či Margot Robbie. V seriálové sekci se střetnou například Benedict Cumberbatch, Robert De Niro, Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Peter Dinklage nebo Millie Bobby Brown. Screen Actors Guild Awards jsou mimo jiné zpestřeny o kategorie jako nejlepší herecké obsazení ve filmu, nebo za totéž v seriálu. Ceremoniálem pak provede herečka Kristen Bell.

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací