Remaky 2018, filmy o kterých jste ani nevěděli, že mají vzniknout

Předělávání známých filmů nebylo nikdy populárnější.
 
 
Opravdu. V posledních pár letech vznikají tzv. remaky skoro každou chvíli. Dá se uvažovat nad tím, proč vůbec mají filmaři potřebu přetáčet něco, co už dávno je zfilmované. Zvláště pak v případech starých klasik jako jsou například Krotitelé duchů, Mumie a podobně. Ale asi by se v tom neměl hledat větší smysl. Pochopitelnější je to v případě už ne tak úspěšných snímků, kdy se režiséři snaží o zlepšení. Každopádně letošní rok si pro diváky připravil širokou paletu remaků oblíbených příběhů, tak si je pojďme chronologicky zrekapitulovat.

Přání smrti

česká premiéra: 8. březen 2018

režie: Eli Roth

Z milého doktora se stává vraždící monstrum poté, co je jeho rodina rozdělena kvůli tragické události. Původní thriller z roku 1974 s Charlesem Bronsonem v hlavní roli měl dokonce pět pokračování. Tentokráte se tvůrci rozhodli o svěží začátek. V remaku se coby hlavní postava představí ostřílený akční hrdina Bruce Willis.

Tomb Raider

česká premiéra: 15. březen 2018

režie: Roar Uthaug

Lara Croft je něco jako Indiana Jones v ženském provedení, a trochu akčnější. Na motivy stejnojmenné počítačové hry vznikly už v letech 2001 a 2003 snímky s Angelinou Jolie v ústřední roli. Tentokráte se tvůrci snažili o svěží nový nápad a do role hlavní hrdinky obsadili Švédku Alicii Vikander. V novém provedení je Laře 21 let, pracuje jako cyklo-kurýr, pak se začne zajímat o tajemné zmizení svého otce a na cestě za jeho nalezením zažívá nečekaně vzrušující dobrodružství.

Overboard

česká premiéra: 19. duben 2018

režie: Bob Fisher, Rob Greenberg

Overboard nebo česky Přes palubu je romantická komedie z lodního prostředí z roku 1986. V originále ztvárnili hlavní role hvězdný pár Kurt Russell a Goldie Hawn. V novém provedení se předvedou Anna Faris, Eva Longoria, John Hannah nebo Eugenio Derbez.

Robin Hood

česká premiéra: 20. srpen 2018

režie: Otto Bathurst

Kolik vzniklo adaptací Robina Hooda už snad ani nejde spočítat, a letos se k tomu přidá další. V nové verzi tohoto známého příběhu si hrdinu, co bohatým bral a chudým dával, zahraje velšský rodák Taron Egerton.  V dalších rolích dobře známých postav s pak objeví například Jamie Dornan, Ben Mendelsohn, Jamie Foxx nebo Eve Hewson.

Mowgli

česká premiéra: 8. říjen 2018

režie: Andy Serkis

Kniha džunglí, disneyovský animák na motivy knihy Rudyarda Kiplinga, se dočkal už druhého remaku za dva roky. V roce 2016 byl k vidění hraný film, kdy herci jako Bill Murray, Ben Kingsley, Idris Elba, Scarlett Johansson nebo Christopher Walken propůjčili hlasy počítačově vytvořeným zvířatům. Letos se mohou diváci těšit na poněkud temnější podívanou, aspoň tak to slibuje režisér Andy Serkis, pro kterého to představuje druhý režisérský počin. V hlavních rolích tentokrát uslyšíme hlasy hvězd, jako jsou Benedict Cumberbatch, Christian Bale, Cate Blanchett, Naomie Harris či samotného Serkise coby medvěda Baloo.

A Star Is Born

česká premiéra: 11. říjen 2018

režie: Bradley Cooper

Pohledný country zpěvák Jackson Maine se zamiluje do neznámé talentované zpěvačky Ally, přiměje jí k vystupování a z Ally se rázem stává hvězda. Tak zní premisa tohoto romantického muzikálu. V původním snímku zazářili Barbra Streisand a Kris Kristofferson, tentokráte budou diváky bavit Lady Gaga a Bradley Cooper, pro kterého to rovněž představuje první režisérský počin.

Mulan

česká premiéra: 1. listopad 2018

režie: Niki Caro

Další remake animáku ze studia Walta Disneyho. Kráska, Sněhurka, Popelka a další princezny už se dočkaly svých hraných podob, tentokrát je řada na čínské hrdince Mulan. Symbolické je, že nový snímek vychází přesně dvacet let od uvedení toho původního. V ústřední roli se tu předvede čínská herečka Yifei Liu.

The Grinch

česká premiéra: 8. listopad 2018

režie: Yarrow Cheney

Má srdce dvakrát menší než ostatní, takový je Grinch. Kdo by neznal zeleného mužíka, co nenávidí Vánoce? Provedení s Jimem Carryem v titulní roli zná snad každý, teď se fanoušci mohou těšit na animovanou verzi téhož příběhu s Benedictem Cumberbatchem coby Grinchem. Není to však poprvé, co bude Grinch animovaný, jeho úplně první zpracování byl právě animák, a tak se kruh uzavírá.

Holmes and Watson

česká premiéra: 8. listopad 2018

režie: Etan Cohen

Nejslavnější detektiv Sherlock Holmes už se také dočkal řady adaptací jak seriálových, tak filmových. Ta nejnovější však bude o něčem úplně jiném. Podrobnosti zatím nejsou známy, je však jasné, že s duem Will Ferrell a John C. Reilly, se bude na co těšit.

Mary Poppins se vrací

česká premiéra: 20. prosinec 2018

režie: Rob Marshall

Tuhle létající chůvu s deštníkem a bezednou taškou by chtěl asi každý. V polovině 60. let okouzlila jako kouzelná Mary Poppins Julie Walters. Muzikál s nezapomenutelnými písničkami je dnes považován za klasiku. Tvůrci si pro diváky připravili pokračování/remake s Emily Blunt v hlavní roli. Příběh se má odehrávat několik let po tom původním, děti Banksových už jsou dospělé, po nešťastné události se však do jejich životů vrací tajemná chůva. V dalších rolích se objeví například Colin Firth, Meryl Streep, Ben Whishaw, Emily Mortimer a ve vedlejších rolích potěší i původní Marry Poppins a lampář Jack, tedy Julie Walters a Dick Van Dyke.

Hellboy

světová premiéra: 11. leden 2019

režie: Neil Marshall

Kluk z pekla je zpátky v nové adaptaci. Původní Hellboy Ron Perlman už pověsil velký červený kostým na hřebíček a pomyslnou pochodeň předal Davidu Harbourovi. Ten se v poslední době proslavil hlavně díky seriálu Stranger Things. Oblíbený hrdina se tentokráte vydává do Londýna, kde musí porazit prastaré zlo.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací