Mišík, Mádl a Pfauserová přibližují v krátkých klipech dobu Jana Žižky

Co se stane, když zkombinujete Assassin’s Creed s Blanickými rytíři?
 
 
Adam Mišík, Ondřej Havel, Jan Komínek, Anna Kadeřávková a Denisa Pfauserová se proměnili v sérii klipů, které upozorňují na krásy české země, naše hrady, zámky a naši historii, ve starobylý řád strážců od pradávna hlídající „srdce Evropy“. Například Adam Mišík se převtělil v Mišipráska ohánějícího se bičem. V čele neohrožených strážců, kteří brání své hrady (Karlštejn, Zvíkov, Kokořín, Pražský hrad a další) stanul Jiří Mádl. Nyní se můžeme podívat na první z nich.

Režie se chopil Petr Jákl, který již několik let pracuje na přípravách pro svůj historický film Jan Žižka, jehož natáčení by mělo začít již letos a mohl proto při tvorbě krátkých vtipných videí zúročit své zkušenosti. „Poslední dva roky intenzivně hledám lokace pro film Jan Žižka. Při pátrání po těch nejvhodnějších jsme prošli desítky hradů a zámků a já si uvědomil, jak jsou některé z nich opravdu nádherné, a že tam musím vzít svoje děti. A tak se zrodila i idea natočit videa, která by vtipně upozornila na to, že je lepší prožívat příběhy opravdově, místo na displeji mobilu nebo počítače,“ vysvětlil Jákl.  

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací