Spin-offy 2018: Jaké oblíbené filmové série se dočkají nového příběhu?

Nejen komiksoví hrdinové mají svoje vlastní snímky.
 
 
Co je to vlastně spin off? Do češtiny se dá tento anglický výraz přeložit doslova jako odvozenina, jinými slovy jde o dílo (literární, televizní, filmové apod.), které bylo odvozeno, od již existujícího díla a zaměřuje se na určitou část nebo třeba postavu z původního příběhu. Spin-offy mají většinou velké filmové série typu marvelovských supehrdinských filmů nebo série jako Star Wars a podobně. Pojďme se tedy chronologicky podívat, co nás v roce 2018 za spin-offy čeká.

 

Black Panther

česká premiéra: 15. února 2018, režie: Ryan Cooper

 

Nový snímek Black Panther patřící do tzv. MCU (Marvel Cinematic Universe), čili filmového světa superhrdinů jako jsou Iron Man, Thor, Kapitán Amerika, Hawkeye, Black Widow, Spider-Man, Ant-Man a mnozí další. T’Challu, jak zní civilní jméno tohoto hrdiny, jsme poprvé potkali ve filmu Captain America: Občanská válka, kde bojoval po boku Iron Mana. Nyní sledujeme příběh toho, jak se po smrti svého otce stává králem fiktivní afrického státu Wakanda. Ovšem ne každému se nový král zamlouvá, a tak započíná boj o trůn. Jako hlavní hrdina se opět představí Chadwick Boseman, v dalších rolích se pak objeví Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Martin Freeman, Andy Serkis či Forest Whitaker a další.

Noví mutanti / The New Mutants

česká premiéra: 12.  dubna 2018, režie: Josh Boone

 

Noví mutanti jsou pokračováním, ale i spin-offem, který patří k řadě snímků o X-menech. Zde se setkáváme se skupinou pěti mladých mutantů obdařených úžasnými schopnostmi. Kvůli tomu jsou však proti svojí vůli drženi v ústavu, kde jejich právě vyvíjející se schopnosti zkoumají. Ukázky k filmu slibují napínavou i z části hororovou podívanou.

Solo: A Star Wars Story

česká premiéra: 24. května 2018, režie: Ron Howard

 

Jak to vlastně bylo s Han Solem a Chewbaccou? Palčivá otázka většiny fanoušků Star Wars, a nový snímek studia Lucasfilm se na ni pokusí odpovědět. Tento příběh patřící do rodiny Hvězdných válek se řadí mezi tzv. Star Wars Stories. Ty pojednávají o vedlejších událostech vedoucích k těm hlavním, které všichni známe. Solo je příběh o mladém Hanu Solovi a o tom, jak se vlastně seznámil se svým chlupatým kopilotem Chewbaccou. Titulního hrdinu si tentokrát zahraje herec Alden Ehrenreich, ten bude mít co dělat, aby věrně ztvárnil ikonickou postavu, kterou pro fanoušky zvěčnil Harrison Ford. V dalších rolích se pak mají objevit Emilia Clarke, Woody Harrelson, Paul Bettany či Donald Glover a další.

Debbie a její parťačky / Ocean’s 8

česká premiéra: 7. června 2018, režie: Gary Ross

 

Všichni známe Dannyho a jeho parťáky, ale věděli jste, že má stejně vykutálenou sestru? Podfukářství mají zjevně v krvi. Stejně jako u Krotitelů duchů, tak i zde, se tvůrci rozhodli, že tato ikonická série potřebuje obnovení v čistě ženském provedení Debbie a její parťačky. A tak Sandra Bullock coby Debbie Ocean dává dohromady svoje parťačky (Cate Blanchett, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafina, Rihanna a Helena Bonham Carter), aby se pokusily o zdánlivě nemožnou krádež náhrdelníku Daphne Kluger (Anne Hathaway) na newyorském gala večírku. Podaří se jim to?

The Nun

česká premiéra: 12. července 2018, režie: Corin Hardy

 

Nový snímek, který patří k řadě hororů V zajetí démonů a Annabelle, nabízí příběh záhadné a děsivé jeptišky, která se v předchozích filmech objevuje. Kdo je tato tajemná žena, a co se jí stalo?

Venom

česká premiéra: 4. října 2018, režie: Ruben Fleischer

 

I jeden z úhlavních nepřátel nejoblíbenějšího komiksového hrdiny Spider-Mana bude mít svůj vlastní film! Podrobnosti o příběhu zatím nejsou známy. Coby ústřední záporák se představí Tom Hardy. Ve vedlejších rolích se pak objeví Michelle Williams, Riz Ahmed či Woody Harrelson.

Aquaman

česká premiéra: 20. prosince 2018, režie: James Wan

 

S DC hrdinou Aquamanem jsme se poprvé seznámili v loňské Lize spravedlnosti. Letos se dočká tento podmořský superhrdina svého vlastního snímku. V příběhu se dozvíme něco více o tom, kdo vlastně tento tajemný rybomuž je. V ústřední roli se opět předvede Jason Momoa, coby vedlejší postavy se pak objeví herci jako Amber Heard, Patrick Wilson, Nicole Kidman, Willem Dafoe či Dolph Lundgren a další.

Bumblebee

česká premiéra: 27. prosince 2018, režie: Travis Knight

 

Spin-off patřící k sérii Transformers. Bumblee je jedním z hlavních autobotů, a tak není divu, že o něm vznikl samotný film. Snímek popisuje, co bylo s Bumblee před hlavními událostmi, které se odehrávají v Transformers. Je rok 1987, Bumblebee nalezl útočiště na skládce v Kalifornii. Ovšem opuštěné auto najde osmnáctiletá Charlie, která se snaží najít svoje místo ve světě.

Going Places

česká premiéra: přesné datum zatím není známé, režie: John Turturro

 

Poslední snímek na seznamu je příběh, který navazuje na oblíbeného Big Lebowského. Příběh se zaměřuje na slavného bowlingového hráče jménem Jesus Quintana. Ve snímku se mají objevit herci jako Bobby Cannavale, Susan Sarandon či Audrey Tautou.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací