Filmové události #05/18: Nový trailer Ant-Man a Wasp i slavnostní premiéra Black Panthera

Týden ve znamení superhrdinů.
 
 
Osmá řada Hry o trůny má oficiální datum. House of Cards pokračuje bez Spaceyho. Poslední film Daniela Day Lewise. Volné pokračování Panství Downton. Nový film Andrey Sedláčkové.

#05/18

Nejmenší marvelovský superhrdina se dočkal prvního traileru. Ant-Man a Wasp je pokračování úspěšného filmu z roku 2015. V úterý 30. ledna mohli dychtivý fanoušci konečně shlédnout první ukázku k očekávanému snímku. A svět se opět zmenšil. V českých kinech mají Ant-Man a Wasp plánovanou premiéru 5. července.

Den předtím, tedy v pondělí 29. ledna, proběhla slavnostní premiéra dalšího snímku ze studia Marvel, a to Black Panthera. Na gala událost v Los Angels přišli hlavní herci oděni do tradičních afrických obleků, aby tím podpořili atmosféru filmu, který se odehrává ve fiktivním africkém státě a má se koncentrovat na černošskou kulturu. Počáteční kritiky jsou zatím převážně kladné. Do českých kin se Black Panther chystá 15. února.

Jste fanoušci Hry o trůny? Na poslední řadu si bohužel ještě počkáte. Podle oficiálních zdrojů se plánuje na duben 2018. Potvrdila to herečka Maisie Williams, která v seriálu hraje Aryu Stark. Fanoušci mají aspoň do té doby čas zhlédnout ještě jednou všech sedm předchozích řad.

Do českých kin konečně vstoupil očekávaný poslední film Daniela Day Lewise jménem Nit z přízraků. Ten představuje Day Lewisovu labutí píseň, podle hercových slov jde o jeho poslední filmovou roli, po které se už chystá do hereckého důchodu. Snímek má prozatím veskrz pozitivní hodnocení, dočkal se i šesti nominací na Oscara, mimo jiné za nejlepší film, kostýmy a samozřejmě za nejlepšího herce v hlavní roli.

Natáčení poslední řady oblíbeného seriálu z Netflixu právě začalo a internetem se začaly šířit novinky. House of Cards bude skutečně pokračovat bez Kevina Spaceyho, který byl koncem minulého roku obviněn ze sexuálního obtěžování. Producenti seriálu však tento týden oznámili, že našli náhradu za Spaceyho. V nové řadě tak prázdné místo po Franku Underworldovi vyplní herci Diane Lane a Greg Kinnear v dosud nespecifikovaných rolích. Zároveň tvůrci potvrdili, že se bude jednat o zatím nejkratší řadu celého pořadu.

Tvůrce populárního seriálu Panství Downton, Jullian Fellows, nedávno oznámil, že se chystá jeho volné pokračování, kterého se fanoušci dočkají v roce 2019. Seriál pod názvem Zlatá doba (The Guilded Age) se má odehrávat v New Yorku 80. let 19. století.

Dívka za zrcadlem je již pátý televizní film režisérky Andrey Sedláčkové, ve kterém je hlavní postavou Renata Soukupová, alter ego úspěšné české režisérky. Ústřední hrdinku si již po čtvrté zahraje Tatiana Vilhelmová. Příběh bude tentokrát zkoumat, jak se vyvíjí osud Renaty a jejího partnera, novináře Ivana (Oldřich Kaiser). Jak jejich vztah naruší příchod mladého, atraktivního a vtipného herce (Vojtěch Dyk)? To se diváci dozvědí již v neděli 11. února, kdy premiérově uvede snímek ČT1 ve 20:15 hodin.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací