V nové detektivní sérii Princip slasti České televize si vyšetřovatele zahraje i Karel Roden

V seriálu se představí i Malgorzata Buczkowska, Sergiej Strelnikow, Kryštof Hádek, Aňa Geislerová, Martin Finger a další.
 
 
Česká televize pokračuje v projektech natočených v mezinárodních koprodukcích a po úspěšné Marii Terezii se pustila do první televizní koprodukce s Polskem a Ukrajinou. Právě v těchto dnech probíhá natáčení osmidílného seriálu Princip slasti v Praze, kam se filmařský štáb přesunul ze sousedního Polska.

Při této příležitosti proběhla i tisková konference, na které byl představen nejen samotný seriál, ale i ústřední trojice vyšetřovatelů, kterou ztvárňují Karel Roden, Malgorzata Buczkowska a Sergiej Strelnikow. „Princip slasti, na němž spolupracují tvůrčí týmy tří zemí, se vydává složitou cestou žánru kriminálního thrilleru. A jak znám televizní počiny Polska a Ukrajiny, bude to cesta syrová, poutavá, a především velmi originální. Jména tvůrců a herců, které tato cesta svedla dohromady, jsou zárukou dalšího mezinárodně úspěšného televizního projektu,“ přibližuje projekt generální ředitel České televize Petr Dvořák. Mezinárodní pátrání odstartuje nalezení tří lidských ostatků ve třech evropských městech.

Na režisérské křeslo usedl Dariusz Jablonski, na jehož producentském kontě nalezneme například i deseti Českými lvy oceněný snímek Je třeba zabít Sekala. „Mám to štěstí, že mohu pracovat s nejlepšími herci. Obrovské potěšení pro mě bylo zejména setkání s těmi, s nimiž jsem doposud neměl příležitost pracovat – s Karlem Rodenem a Kryštofem Hádkem. Splnil jsem si také sen natáčet s Aňou Geislerovou. Výbornou tvůrčí zkušeností je pro mě rovněž práce s kameramanem Martinem Žiaranem. Věřím, že společně tvoříme seriál, který ukáže obrazotvornost naší části Evropy,“ svěřil se Jablonski.

Jak to vypadalo na tiskové konferenci, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu a krátkém videu na YouTube kanálu ČK LIVE. Přinášíme vám i několik fotografií přímo z natáčení Principu slasti.
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací