Filmové události #06/18: Marvel oslavuje deset let, nová ukázka k filmu o Hanu Solovi

Týden tisíce a jednoho traileru.
 
 
Super Bowl trailery k druhé řadě Westworldu, Jack Ryanovi, Jurskému světu a dalším snímkům. Animovaný seriál Kim Possible se dočká live action filmu. Arnold Schwarzenegger v seriálu Outrider. Novinky ze světa marvelovských hrdinů. Marvel studios oslavilo deset let. Tvůrci Hry o trůny chystají nový Star Wars. Začal festival severských filmů. Nové kanály TV Nova.

#06/18

V neděli proběhl Super Bowl, tedy finálový zápas National Football League v americkém fotbalu, a to znamenalo příliv spousta nových filmových i seriálových trailerů a teaserů. Mezi snímky, kterým se dostalo pozornosti, patří například Mission: Impossible – Fallout, Solo: A Star Wars Story, Castle Rock Stephena Kinga, druhá řada Westworldu, nový seriál o Jacku Ryanovi či Jurský svět: Zánik říše a mnohé další.

To však nebyly jediné trailery, na které se mohli diváci toho týdne těšit. S novinkami se vytasil i Marvel. Uvedl například ukázku k druhé řadě seriálu Jessica Jones, nový trailer k očekávanému Infinity War, druhému dílu Deadpoola či snímku Venom.

Ovšem Marvel byl minulý týden v kurzu více než kdy jindy. Úspěšné filmové studio oslavilo deset let svého fungování. Prvním snímkem v MCU byl Iron Man v roce 2008 s Robertem Downeym jr. v ústřední roli. V současnosti má Marvel na kontě 18 snímků, mezi které patří například Avengers, Thor, Captain America: Občanská válka a mnohé další. V nejbližší budoucnosti se fanoušci komiksů mohou těšit na připravované filmy jako Black Panther, Avengers: Infinity War, Ant-Man a Wasp či Venom. V rámci oslav také vzniklo krátké video a fotografie s hvězdami marvelovských snímků, na které se objevili herci jako Chris Evans, Chris Hemsworth, Benedict Cumberbatch, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Scarlett Johansson či Tom Holland a mnozí další.

Studio Disney oznámilo, že chystá nový snímek inspirovaný oblíbeným dětským animovaným seriálem Kim Possible. Rozhodli se pro hranou verzi, herci zatím nebyli oznámeni. Seriál vypráví příhody mladé tajné agentky a jejích kamarádů.

Televize Nova nabídne divákům nové kanály a zároveň rozšiřuje kapacitu těch dětských. Mezi novinky tak patří kanály Spektrum (historie, příroda, architektura, …), film (všechny filmové žánry), Sport 1, Sport 2 a Minimax (dětské pořady).

Arnold Schwarzenegger bude poprvé ve své kariéře hvězdou televizního pořadu. Herec, známý coby Terminátor, si zahraje v připravovaném seriálu Outrider, který chystá kanál Amazon. Schwarzenegger se na projektu mimo jiné podílí i jako výkonný producent. Podle zdrojů má být Outrider mysteriózní western odehrávající se na konci 19. století, dějově je pak zasazený do indiánského teritoria v budoucí Oklahomě. Oblíbený akční herec se v seriálu objeví v roli bezcitného federálního maršála, který dohlíží na hlavního hrdinu.

David Benioff a D. B. Weiss, scénáristi úspěšného seriálu Hra o trůny, chystají nový seriál ze světa Star Wars. Zatím není jasné, o čem bude, nebo kdy se začne vysílat, jisté akorát je, že Benioff a Weiss se budou na projektu podílet jako scénáristi a producenti. Podle slov autorů začne práce na seriálu hned, jak dokončí natáčení poslední řady Hry o trůny.  

Ve čtvrtek 8. února byla zahájená Severská filmová zima, tedy festival severských filmů. Celá akce se nese v duchu osmiček, jde totiž o 8. ročník, v rámci jehož se mohou fanoušci těšit na celkem 28 filmů, z toho je 8 novinek, 8 filmů ze Švédska, 8 z Norska a 8 komedií. Na úvod festivalu promítli organizátoři finský snímek Nekonečná cesta, drama inspirované skutečnými historickými událostmi. Festival probíhá v několika městech po celé republice, v Praze akce potrvá do Valentýna, tedy 14. února.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací