Na České televizi bude vyšetřovat Inspektor Max s tváří Juraje Kukury

S korupcí, kriminalitou, bezzubou spravedlností i s každodenními negativními společenskými událostmi se bude potýkat Zoltán Max.
 
 
Od 21. února 2018 budeme moci každou středu večer sledovat při práci ironického rebela a sukničkáře ve výrazném saku, jak díky svým neortodoxním metodám, schopnostem a charismatu řeší komplikované kriminalistické případy. V novém epizodickém detektivním seriálu Inspektor Max se představí herec Juraj Kukura jako slovenský kriminalista Zoltán Max pracující už několik let na pražské kriminálce. „Nebaví mě zobrazování detektivů v kožených bundách a teplákách a vyšetřovatelů s kymácivou chůzí. Zoltán Max je člověk, který pomáhá lidem, kteří se ve svém životě dostanou do krizové situace. Je to obyčejný chlap s chybami i neuskutečněnými sny. Na druhé straně má ale silné sociální cítění a lidské neštěstí se ho hluboce dotýká. Jde mu hlavně o spravedlnost, i když to občas přináší problémy,“ představuje svoji postavu Juraj Kukura.

Tvůrci seriálu slibují, že Inspektor Max nebude klasické krimi, ale vážná témata odlehčí humor a ironie. „Seriál má dvě polohy, mezi kterými balancuje. Humor, vyvěrající ze souboje excentrického inspektora Maxe se světem, a napětí z kriminálních zápletek. Protože je postava Maxe psaná Juraji Kukurovi přímo na tělo, humor vítězí,“ komentuje projekt kreativní producent Jan Lekeš.

Na režisérské křeslo usedli Jiří Chlumský a v závěru série Petr Nikolaev. „Juraj Kukura jako Inspektor Max je poměrně výrazný typ, a navíc je v seriálu množství komických elementů, které ten kriminální svět odlehčují. Inspektor Max si věci řeší po svém, nerespektuje autority a řídí se vlastními pravidly. Myslím si, že v tom spočívá jistá míra jeho přitažlivosti. Je to trochu rebel a to je na něm sympatické,“ popisuje seriál a Zoltána Maxe režisér Chlumský.

V dalších rolích se představí Robert Hájek jako mladý kriminalista Filip, Tereza Brodská jako státní zástupkyně Markéta Sýkorská, Igor Bareš jako kapitán Beran a mnoho dalších.

Jak to vypadalo na tiskové projekci a konferenci, kde Česká televize seriál představila, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací