Filmové události #46/19: Seriál Přátelé se dočkal kýženého oficiálního návratu na obrazovky

Pořady jako Brooklyn 99 a TY zas dostaly zelenou na další řadu.
 
 
DC přidalo nové informace k chystanému snímku o Black Adamovi. V novém kabátu i traileru se pak představil předělaný Ježek Sonic. S první ukázkou přišel i Fantasy Island. Do třetice tu pak je i klip k animáku Scoob!. Na druhou stranu, Netflix a Nickelodeon ohlásili, že společně chystají nové kreslené seriály. Fanoušky oblíbený Ricky Gervais se zase vrací k moderování Zlatých glóbů. V Praze odstartoval Severský filmový podzim. Po jeho skončení se pak chystá Francouzský filmový festival.

#46/19

Na začátek je tu radostná zpráva pro všechny fanoušky seriálu Přátelé. Jeho tvůrci oficiálně ohlásili, že se seriál vrátí na televizní obrazovky (a tím není myšleno opakování starých dílů). Producenti David Crane a Marta Kauffman s ústřední šesticí herců ve spolupráci se stanicí HBO Max vymýšlejí nový televizní projekt. Zda se bude jednat o krátký seriál či film či něco úplně jiného, zatím není známo. Samotný pořad pak letos oslavil pětadvacáté výročí, a tak se taková zpráva ze strany tvůrců dala očekávat.

Na druhé straně komediální seriál Brooklyn 99 dostal zelenou pro další, již osmou řadu. Veselou novinku oznámili na sociálních sítích sami tvůrci i herci. Druhé řady se pak dočká i thriller TY, který vysílá Netflix.

Naproti tomu studio DC nabídlo nové informace k připravovanému filmu Black Adam. Samotný představitel titulního hrdiny Dwayne Johnson sdílel na svých sociálních sítích první podrobnosti i s podobiznou Johnsona jako Black Adama. Mimo jiné již také víme, že se snímek má plánovanou premiéru na 22. prosinec 2021.

(Foto: DC Comics)

Co by to však bylo za týden bez trailerů. V prvním se představil Ježek Sonic. Jedná se již o druhou ukázku tohoto snímku na motivy stejnojmenné hry. Ovšem předtím se fanoušky tvrdě osočili na špatně provedenou grafiku, a zvláště pak vizáž hlavního hrdiny. Tvůrci poslechli připomínky diváků a v nové ukázce Sonica vizuálně předělali do mnohem lepší podoby. Do kin pak tenhle superrychlý modrý ježek přispěchá již v únoru.

Druhým filmem, který také nabídl trailer je pak Fantasy Island. Ten je hororovou adaptací stejnojmenného pořadu ze sedmdesátých let o magickém ostrovním letovisku. V kinech pak bude k vidění, stejně jako výše zmíněný Sonic, také v únoru.

Do třetice tu pak máme i první ukázku k animáku Scoob!. Ten se již podle názvu inspiruje populárním kresleným pořadem Scoob-Doo. Snímek by měl nabídnout pozadí toho, jak se vlastně ústřední hrdinové Scooby, Shaggy, Velma, Fred a Daphne poprvé potkali a dali dohromady.

A když už jsme u těch animáků, tak Netflix a dětská televizní stanice Nickelodeon oznámily, že společně chystají nové kreslené pořady. Ty pak budou vysílány na Netflixu. Další podrobnosti však zatím nejsou známy.

Filmy i seriály všeho druhu jsou pak každoročně oceňovány Zlatými glóby. Ty nějakou dobu moderoval Ricky Gervais (konkrétně v letech 2010, 2011, 2012 a 2016) a diváci ho v této roli milovali. Po tříleté pauze je tento ostřílený komik zpátky, tentokráte už však naposledy, jak sám prohlásil. Fanoušci se tak mohou těšit na komediálně nabitou show. Gervais mimo jiné v neděli 10. listopadu vystoupil v pražském Karlíně, kde odstartoval své stand-up turné.

Tím se dostáváme ke zprávám z domova. Zde byl ve čtvrtek 14. listopadu slavnostně zahájen desátý ročník Severského filmového podzimu. Na úvodním večeru byl promítnu litevský film Byl tady Saša, po kterém proběhla i krátká debata s režisérem snímku a jeho hlavní herečkou. Celá akce pak v Praze potrvá do úterý 19. listopadu.

Krátce po skončení pak ale nastoupí Francouzský filmový festival. Ten bude zahájen 20. listopadu a má trvat celý týden. Festival pak, jako každý rok, nabídne širokou škálu frankofonních snímků.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací