Film Špindl: Anna Polívková, David Gránský či Marek Vašut vyrazili do Krkonoš

Komedie o tom, jak se tři sestry vydaly za milostným dobrodružstvím do zasněžených hor.
 
 
Anna Polívková, Anita Krausová a Kateřina Klausová se rozhodly absolvovat dámskou jízdu, a to jako sestry Eliška, Katka a Magda v zimní komedii Špindl. Během natáčení ve sněhem pokrytém Špindlerově Mlýně vyrazil štáb a herci nejen na lyže, běžky, koncert v klubu či svařené víno, ale někteří z účastníků šli doslova s kůží na trh.

Režisér Milan Cieslar natočil již celou řadu komedií (Láska je láska, Život je život či Věčně tvá nevěrná) a rok 2017 nebyl výjimkou. Tehdy všem divákům k Vánocům nadělil Špindl s bohatým hereckým obsazením. Menších či větších rolí se tu chopili Anna Polívková, Anita Krausová, Kateřina Klausová, Jitka Sedláčková, Oldřich Navrátil, David Gránský, Karel Zima, Martin Siničák, Jan Révai, Alice Bendová, Lukáš Langmajer, Jakub Kohák, Jan Plouhar, Leoš Noha, Aneta Krejčíková, Marek Vašut, Míra Nosek, Jiří Maryško, Lukáš Pavlásek, Igor Bareš, Leoš Mareš a další.

Představitelka Elišky Kateřina Klausová přibližuje film výstižnými třemi větami: „Všem třem hlavním hrdinkám se ve Špindlu totálně změní život. Cesta k této změně vede přes milostná zklamání, sexuální dobrodružství a několik pořádně bolestných kocovin. Tenhle film je zkrátka ze života.“

Na každého z herců a hereček proto čekal méně či více náročný úkol. Například David Gránský, hrající člena kapely a milostný objekt nejen jedné z ústřední trojice dam, si prošel zkouškou sněhem. Pouze v trenýrkách a ponožkách musel běhat a kutálet se v sněhové závěji, a to v pořádném mrazu.

Lídra kapely ztvárnil Jakub Kohák, který se s ničím nepáře a s humorem sobě vlastním pronesl: „Už jsem hrál ve filmech mnoho rolí, ale pokud nějaká z nich má opravdovou hloubku a skutečně se mi zaryla pod kůži, tak je to bezesporu role ve filmu Špindl. Věřím, že to dokáže ocenit i filmová akademie, protože Český lev by se mi na poličku do obýváku docela hodil.“ I přes toto přání se soška bohužel nekonala.

Do Špindlu se ale již brzy vydáme znovu, a to v rámci komedie Špindl 2, a to převážně s novým obsazením a tentokrát pod vedením režiséra Radka Balaše.

(Foto: Bontonfilm) 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací