17. Mezinárodní festival outdoorových filmů míří do Prahy, kde bude i slavnostně zakončen

Horolezec, zasloužilý Mistr sportu, čestný člen ČHS a člen reprezentačního družstva Vlastimil Šmída bude oceněn in memoriam.
 
 
Osmitýdenní cesta 17. ročníku Mezinárodního festivalu outdoorových filmů je téměř u konce. Po více jak šedesáti zastávkách po celé České republice a Slovensku se festival přesune do Prahy, aby zde nabídl dvoudenní outdoorovou jízdu v Městské knihovně a posléze předal ceny vítězným tvůrcům filmů za přítomnosti vzácných českých i zahraničních hostů.

Pražská část MFOF se odehraje 29. a 30. listopadu 2019. Páteční program nabídne tři filmové bloky a sobota bloky dva. Zhlédnout budeme moci například film Osm vrcholů, příběh nejstaršího Američana, který pokořil korunu planety a završil svůj neobyčejný výkon výstupem na Everest, cestopisné snímky Tieň Jaguara a Cesta jako žádná ze sta či krátký dobrodružný film Fakarava 300 žraloků.

Slavnostní zakončení s předáváním cen a bohatým kulturním programem startuje v sobotu 30. 11. v 18:00 hodin v Městské knihovně Praha. Vstup na tento galavečer je zdarma. Moderátor večera Pavel Anděl představí nejen ukázky nominovaných filmů, ale uvede například hudební vystoupení atypického dua elektrické housle a bicí Dona Michelle a Kristýna Sibinská. Potkat se budeme moci s nejlepší českou freediverkou a dvojnásobnou mistryní světa Alenou Konečnou, ultramaratonecem Michalem Činčialou, režisérem a scénáristou Igorem Chaunem a mnohými dalšími. Pozvání přijaly i delegace k promítaným snímkům, jako jsou například Osm vrcholů (USA), Jejich příběh (Makedonie), Dobrá lajna (ČR), Nomádi (Velká británie) a další.

Jak to vypadalo na tiskové konferenci k představení pražské části MFOF, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací