Pohádka Když draka bolí hlava: Karel Gott promluvil slovensky a Osmany Laffita navrhl kostým komorníka

I draka může bolet hlava. Pohádkový příběh odhalí proč.
 
 
Natáčení pohádky Když draka bolí hlava začalo v pátek 2. března 2018 ve Štramberku, kde padla první klapka. Úvodní záběry byly velmi romantické a poetické, protože se v zasněžené krajině natáčelo setkání ústřední zamilované dvojice, kterou ztvárnili Jakub Jablonský a Zuzana Žáková.

Hned druhý den se o slovo přihlásil i skřet Blivajz, do něhož se převtělil slovenský herec Miroslav Noga. „Moje maska trvá skoro tři hodiny. Takže tyto tři hodiny, si milé děti a rodiče, odsedím v křesle. Ne elektrickém, ale maskérském. Velmi rád si to ale odtrpím, protože ta maska je úžasná,“ prozradil Noga a dodal, že natáčení v takovémto kostýmu a masce je úžasné, je to svátek. Na place se k Nogovi opět přidali Jakub Jablonský a Zuzana Žáková jako Janko a Adélka, aby společně dováděli na saních a na bruslích na zamrzlém rybníku. Vše samozřejmě za bedlivého dohledu kamer.

Další z výrazných rolí se chopil Karel Gott, jenž si ve filmu zahrál i se svými dcerami Charlottou a Nelly. Několikanásobnému držiteli Zlatého slavíka byla nabídnuta role krále i kováře. Zpěvák si nakonec vybral kováře. I když je Karel Gott Čech, jeho postava mluví ve filmu slovensky. Za svůj výkon byl dokonce oceněn. Na filmovém festivalu Kinoduel 2019 v běloruském Minsku získal cenu, a to za nejlepší mužský herecký výkon. Pohádka se pyšní i originální ústřední písní Když draka bolí hlava v podání Karla Gotta a jeho dcery Charlotte.

Pohádka je plná krásných kostýmů, pod kterými je podepsaná Alena Schäferová. Svoji práci tu předvedl i módní návrhář Osmany Laffita, který si nejen zahrál komorníka krále – Marco Asombroso, ale tuto postavu dokonce i oblékl.

Samotné natáčení trvalo 25 dní a štáb zavítal do mnoha lokalit u nás i na Slovensku. Filmovalo se například v prostorách žilinského hradu Budatín, Štramberku, Třinci, Dolní Lomné a na zámku v Karviné.

Pohádka nás zavede do kovárny pod Dračí skálou, kde žije kovář (Karel Gott) a panímáma (Kamila Magálová). Nachází se tu i netradiční pomocník v podobě dvouhlavého dráčka Čmoudíka. Ten začne dětem (Charlotta Gottová, Aleš Nykodým) vyprávět pohádku o staré strašlivé kletbě, zlém skřítkovi Blivajzovi a zamilované dvojici (Jakub Jablonský a Zuzana Žáková). V dalších rolích se předvedli Kateřina Brožová, Miroslav Šimůnek, Zuzana Mauréry, Ján Koleník, Libor Bouček, Igor Timko, Patrik Paušo, Nelly Sofie Gottová, Václav Postránecký a další.

(Foto: Bohemia MP) 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací