Na filmový festival Future Gate dorazí otec Toma Hardyho či skladatel a loutnista Jozef van Wissem

Český festival sci-fi filmů a kultury otevře Little Joe, který bodoval i na festivalu v Cannes.
 
 
Tetsuo, Total Recall či Ghost in The Shell 2: Innocence a mnoho dalších snímků nabídne již sedmý ročník festivalu sci-fi filmů a kultury Future Gate, který proběhne na přelomu ledna a února v Praze (poté se přesune do Brna a v rámci ozvěn do Šumperku, Košic a Plzně). Těšit se můžeme i na řadu vzácných hostů, jako je například scénárista seriálu Taboo Chips Hardy, režisér Manolo Munguia, herec Timur Turisbekov a další. Třešničkou na dortu bude symfonický koncert Pražského filmového orchestru plný filmových melodií.

Kino a Galerie Lucerna přivítá pod svou střechou fanoušky a příznivce sci-fi filmů a kultury. A jako každý rok, i letos tvůrci připravili v rámci Future Gate lákavou podívanou. “Velmi nás těší, jakou filmovou kolekci se nám podařilo letos připravit. V soutěži jsou zastoupeny americké nezávislé filmy i evropské snímky oceněné dříve na světových festivalech. Do Prahy přiletí několik režisérů, producentů a odborníků z dalších profesí zastoupených ve výrobě filmů. Výchozím tématem letošní filmové přehlídky je svoboda, vizuálním prostředkem k jejímu zobrazení se stane subžánr sci-fi: kyberpunk. Filmy jako Total Recall, Ghost in the Shell nebo Tetsuo vzdáme hold oblíbenému žánru,” přibližuje letošní náplň pořadatel festivalu Filip Schauer.

Vedle již zmíněných titulů se můžeme dále těšit na sci-fi drama Little Joe, které letošní Future Gate Festival otevře. Snímek slavil úspěch již na festivalu v Cannes, kde byla za svůj výkon v hlavní roli oceněna herečka Emily Beecham. Na programu nalezneme i Blood Machines, animák Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon, dokument Paměť – zrod Vetřelce či britský thriller Kyberšikana, ve kterém hraje Maisie Williams (Hra o trůny) dospívající dívku Casey Jacobsovou, která svádí boj se svým anonymním kyberstalkerem. 

Z hostů si pozornost bezesporu zaslouží Chips Hardy, který zasedne v porotě. Tento britský scénárista je podepsán například pod seriálem Taboo, kde hraje jeho syn Tom Hardy. Umělec nyní pracuje na scénáři k filmu Válka s Mloky dle knižní předlohy Karla Čapka. Do Prahy dorazí i režiséři soutěžních filmů Manolo Munguia, Valeri Milev, Miguel Llansó, herec Timur Turisbekov či skladatel a loutnista Jozef van Wissem (soundtrack k filmu Přežijí jen milenci), který prostřednictvím dvojkoncertu v Praze a Brně představí své nové album s názvem Ex Mortis. Brněnské představení proběhne v Planetáriu s hvězdnou fulldome projekcí. 

Pražský i brněnský Future Gate Festival zakončí symfonický koncert Pražského filmového orchestru. V rámci vystoupení zazní nesmrtelné skladby z filmů Vetřelec, Star Wars nebo Transformers a mnohé další.

(Foto z filmů: Total Recall, Ghost in The Shell 2: Innocence, Little Joe, Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon, Kyberšikana, zdroj: Future Gate Festival)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací