Filmové události #02/20: Zlaté Glóby i BAFTA, sezóna filmových ocenění je tu

A jsou tu i nové trailery.
 
 
Hned na úvod týdne byly rozdány Zlaté glóby. Britská BAFTA zase oznámila nominace. Noví mutanti zase téměř po dvou letech nabídli nový trailer. V další ukázce se představil i snímek Birds of Prey. Blíží se i hvězdně obsazená čtvrtá řada seriálu Fargo. Netflixový seriál Chilling Adventures of Sabrina také ukázal, co chystá do své třetí řady. Mluvilo se hodně i o Marvelovkách, v Thorovi bude možná Christian Bale a Doctor Strange 2 hledá režiséra. James Cameron a spol. zase sdíleli první náčrtky z Avatara 2.

#02/20

Začátek uplynulého týdne byl ve znamení tzv. award season. V noci z neděle na pondělí byly rozdány první letošní ocenění, tedy Zlaté glóby. Ty již po páté a údajně naposledy moderoval Ricky Gervais, který vzbudil poměrně velký rozruch se svým úvodním monologem, kde strhal většinu Hollywoodu. Hlavní ceny si odnesli herci Taron Egerton, Brad Pitt, Renée Zellweger, Awkwafina, Joaquin Phoenix či Laura Dern. Ze snímku pak uspělo Tarantinovo Tenkrát v Hollywoodu, válečné drama 1917, muzikál Rocketman nebo Joker. Rozdány byly i televizní ceny, zde si nejvíce sošek odnesl Černobyl, The Crown nebo Neuvěřitelná.  Z herců pak slavili Brian Cox, Olivia Colman, Russell Crowe, Michelle Williams nebo Stellan Skarsgård a další. Čestná ocenění pak byla udělena Ellen DeGeneres a Tomu Hanksovi.

Na Zlaté glóby navázala hned v úterý britská BAFTA s vyhlášením nominací. Nejvíce nominací obdrželo drama Joker a v závěsu za ním pak jsou Irčan a Tenkrát v Hollywoodu. O sošky se pak utkají třeba herci Taron Egerton, Tom Hanks, Brad Pitt, Joaquin Phoenix, Leonardo DiCaprio, Scarlett Johansson, Charlize Theron, Renée Zellweger, Laura Dern, Al Pacino, Anthony Hopkins nebo Margot Robbie a mnozí další. Samotný ceremoniál pak proběhne v neděli 2. února a provede jím moderátor Graham Norton.

(Foto z filmů: Joker, Irčan, Tenkrát v Hollywoodu)

Nebyl by to však týden bez trailerů, a ten minulý na ně nebyl chudý. Jako první byla nabídnuta ukázka ke snímku ze světa X-Menů, Noví mutanti. Jedná se o první klip, který tvůrci nabídli po dvou letech od toho prvního, datum premiéry filmu se totiž několikrát přesunovalo a dlouho se spekulovalo, zda bude vůbec vpuštěn do kin. Zdá se, že to však má happy end, a Noví mutanti budou k vidění v kinech již od 2. dubna.

Druhý trailer se vztahuje též ke komiksovému dílu, avšak z konkurenčního studia DC. To představilo první ukázku k Birds of Prey, kde v hlavní roli figuruje Harley Quinn. Tuto tak trochu dámskou jízdu pak bude možno shlédnout již za necelý měsíc.

Pozadu nezůstaly ani seriály. S ukázkou ke své čtvrté řadě přišel i krimi seriál Fargo. Ten v nové sezóně nabídne hvězdné obsazení sestávající se z Chrise Rocka, Bena Wishawa, Jasona Schwartzmana a Timothyho Olyphanta. První díl pak bude k vidění už 19. dubna.

Do čtveřice se pak s ukázkou pochlubil i seriál streamovacího servisu Netflix, Sabrinina děsivá dobrodružství, který je temnější podobou populárního pořadu Sabrina mladá čarodějnice. Ke třetí řadě nabídli tvůrci nevšední hudební klip, který nazpívala titulní hrdinka v podání herečky Kiernan Shipka. Všechny díly pak budou k dispozici ke shlédnutí již 24. ledna.

Samozřejmě by to nešlo ani bez Marvelovek a MCU. O tom se v uplynulých dnech mluvilo hned ve dvou souvislostech. Za prvé bylo zveřejněno, že Christian Bale se uchází o možnou roli záporáka v chystaném čtvrtém Thorovi. Dále pak pokračování Doktora Strange ztratilo svého režiséra Scotta Derricksona, který ustoupil od projektu a hledá se za něj nyní náhrada.

Na závěr pak něco pro milovníky Avatara Jamese Cameron. Jak je již nějakou dobu známo, tak se chystá pokračování tohoto snímku (vlastně dokonce čtyři pokračování). Druhý díl by měl spatřit světlo světa někdy v příštím roce, tvůrci však již teď sdíleli na Twitteru první fotografie digitálních náčrtků tohoto fantaskního světa a jak bude vypadat v novém filmu.

(Zdroj: twitter.com/officialavatar)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací