Případ mrtvého nebožtíka: Režisér Miloslav Šmídmajer o natáčení, obsazení i práci maskérů

Jak se točí vražda sekyrkou?
 
 
Krimi seriály a kriminální filmy na nás pomrkávají téměř z každého rohu. Kriminálky jsou totiž aktuálně velmi populární. Není proto divu, že vznikl film, který si z tohoto žánru tak trochu střílí. Režisér Miloslav Šmídmajer a scénáristé Lumír Holčák a David Ziegelbauer natočili krimi komedii Případ mrtvého nebožtíka, ve které major Prubner (David Novotný), kriminalistka Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký) vyšetřují zapeklité případy.

Režisér Miloslav Šmídmajer na slavnostní premiéře prozradil, jaký vtah má ke krimi žánru a detektivním příběhům: „Koukám se hodně na kriminálky. Teď sjíždím v noci Mentalistu nebo Castlea na zabití. Dívám se na spoustu kriminálek, ale tak trochu si to filtruji.“

V rámci natáčení se museli herci a tvůrci vypořádat s nelehkými úkoly, jako jsou například vražda sekyrou, pád z mrakodrapu či úmrtí hypnózou. „Vražda sekyrkou je docela obtížná, protože to vám musí vzít míru na hlavu, aby vám to sedělo a mohli vám ji přilepit. Následná manipulace je docela legrační, protože když všichni mají pauzu a jdou na svačinu, tak mrtvola raději leží na place, protože stačí špatný pohyb a spadne to,“ rozpovídal se Šmídmajer.

Režisér dále prozradil, jak probíhalo obsazení kriminalistky Skálové, kterou hraje Hana Vagnerová. Mohl za to hereččin výkon v seriálu Expozitura, kde byla velmi výrazná. „Kluci David Novotný, Martin Pechlát a Lukáš Příkazký jsou na sebe navyklí z Dejvického divadla, proto se na sebe a na ten humor velmi rychle naladili a myslím si, že byli úžasní. Bavili mě nejen jako režiséra, ale i jako diváka.“ dodal Šmídmajer.

Celý rozhovor s režisérem a producentem Miloslavem Šmídmajerem naleznete na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací