Filmové události #04/20: Gimli z Pána Prstenů přijede do Prahy a novinky z Marvelu

A co dalšího přinesl uplynulý týden?
 
 
Došlo k rozdání SAG Awards. Ve čtvrtém Matrixu zase nebude Agent Smith. Na druhé straně Marvel nabídl první fotografie ze zákulisí seriálu Falcon & Winter Soldier. Potvrzeno bylo i pokračování Captain Marvel. Star Wars však zasáhlo drama, byl pozastaven seriál o Obi Wan Kenobim. Do Prahy zase zavítá Gimli z Pána Prstenů. A v neposlední řadě je tu smutná zpráva: opustil nás Monty Pythonovec Terry Jones.

#04/20

Hned na úvod tu máme zase jedny filmové ceny, award season je zkrátka v plném proudu. Tentokráte se rozdaly prestižní Screen Actor Guild čili SAG Awards. Oceněna zde byla jak filmová, tak televizní tvorba. Za herecké výkony si odnesly sošky Joaquin Phoenix, Renée Zellweger, Brad Pitt a Laura Dern. Nejlepší ansámbl pak měl snímek Parazit a nejlepší kaskadéry Avengers: Endgame. V seriálové sekci pak v hlavních kategoriích uspěli herci Sam Rockwell, Michelle Williams, Peter Dinklage, Jennifer Aniston, Tony Shalhoub a Phoebe Waller-Bridge. Nejlepší herecké obsazení pak měla The Crown a The Marvelous Mrs. Maisel a poslední cenu si odnesli kaskadéři ze Hry o trůny.

(Foto z filmů: Joker, Tenkrát v Hollywoodu)

Kdysi na různých oceněních uspívaly i snímky z řady Matrix. Již v loňském roce bylo oznámeno, že tvůrci chystají čtvrté pokračování. Účast přislíbili již Keanu Reeves coby Neo, Carrie-Anne Moss jako Trinity a Laurence Fishburne coby Morpheus. Nejžhavější novinkou je, že se však nevrátí Hugo Weaving jako ikonický padouch Agent Smith, kvůli konfliktu při plánování. Samotná postava by se ale objevit, kdo jí však ztvární, zatím není známo.

Teď však něco z pozitivnějšího soudku. Studio Marvel odkrylo první fotografie z natáčení seriálu Falcon & Winter Soldier. Na snímcích je možno vidět především Wyatta Russella v roli komiksové postavy jménem U.S. Agent, která nese štít Kapitána Ameriky. Samotný pořad by pak měl debutovat na streamovací platformě Disney+  později v letošním roce.

Vedle toho také studia Marvel a Disney oznámily a zároveň potvrdily, že bude pokračování Captain Marvel. Detaily k tomuto sequelu zatím nejsou známy, fanoušky tak mohou spekulovat, kterým směrem se tvůrci uberou při volbě zdrojového materiálu k příběhu.

Minulému týdnu se však nevyhnulo ani drama. To se vztahuje k další majetku připadajícímu pod monopol studia Disney, kterým se sága Star Wars. Již dávno bylo, k radosti mnohých fanoušků, oznámeno, že pro zmíněné Disney+ se chystá seriál o Obi Wan Kenobim, tedy jedné z nejoblíbenějších postav celé série. Jenže před pár dny tvůrci uvedly, že produkci seriálu stáhli z nespecifikovaných důvodů a celý osud pořadu tak byl odložen na dobu neurčitou. To samozřejmě vyvolalo četné ohlasy a diskuze v řadách příznivců Star Wars, co však bude s Obi Wanem zatím není jasné.

Za necelé dva týdny pak v Praze odstartuje první ročník Comic-Con Prague. V souladu s tím organizátoři ohlásili i posledního velkého hosta. Tím není nikdo jiný než John Rhys-Davies nejznámější coby trpaslíky Gimli z trilogie Pána prstenů. Samotná akce se pak uskuteční od 7. do 9. února.

(Foto z filmu: Pán prstenů: Dvě věže)

A na závěr jedna smutná zpráva, v minulém týdnu nás totiž opustil britské herec a komik Terry Jones. Ten se proslavil zejména jako člen komediální skupiny Monty Python, která kdysi tvořila památné skeče a scénky. Jones v nich figuroval nejen jako herec, ale četné skeče sám i napsal, stejně jako jeho kolegové Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Michael Palin a Terry Gilliam. Pythoni měli svůj pořád (Monty Pythonův létající cirkus), ale vyprodukovali i několikero filmů, Jones se nejvíce proslavil v Životě Briana. Jones již několik posledních let trpěl vážnou formou demence na jejíž následky také podlehl v úterý 21. ledna.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací